El Consell de Mallorca lliura aquest dissabte el III Premi Flor d'Ametller
(22/02/2024)
La institució insular y la IGP Ametlla de Mallorca impulsa aquest guardó per reconèixer el treball de persones o d'entitats que fomenten aquest fruit, el seu cultiu i consum
El Consell de Mallorca lliurarà aquest dissabte el III Premi Flor d'Ametller, que té com a objectiu donar a conèixer el treball de persones o entitats que fomenten la qualitat d'aquest producte que està estretament vinculat amb el paisatge, les tradicions i la gastronomia de l'illa.
Aquest guardó està impulsat per la Conselleria de Promoció Econòmica i Desenvolupament Local i la indicació geogràfica protegida (IGP) Ametlla de Mallorca i enguany arriba a la seva tercera edició.
El president de la institució insular, Llorenç Galmés, serà l'encarregat de lliurar el premi, en un acte que tindrà lloc a la finca Son Gallard Vell, Palma.
A més del president, assistiran a l'acte la consellera de Promoció Econòmica i Desenvolupament Local, Pilar Amate; el director general de Qualitat Agroalimentària i Producte Local, Joan Llabrés, i el president del Consell Regulador de la IGP Ametlla de Mallorca, Miquel Riera, i el director insular de Promoció Econòmica i Producte de Mallorca, Álvaro Roca, entre altres representants d'entitats agràries i marques de qualitat de Mallorca.
La consellera Pilar Amate, ha destacat la importància d'aquesta mena de reconeixements “per a posar en valor aquest fruit que es conrea en la nostra terra, el seu característic sabor, i la producció i l'elaboració del qual està dins de la zona geográfica definida”.
El 2014, la Unió Europea va atorgar a l'Ametlla de Mallorca la distinció d'indicació geogràfica protegida per al conjunt del territori de la Unió Europea, una denominació de qualitat que garanteix el vincle entre l'ametlla i el seu origen i que avala els mètodes utilitzats durant la producció d'aquest fruit, que destaca per l'excel·lència i el sabor.
Després del lliurament del guardó, l'acte conclourà amb un tast d'aperitius d'ametlla i altres productes locals.