Vivències d’una guerra

Nom artístic

L’Eufòrica

Públic destinatari

Tots els públics

Durada

1 h

Preu (BI+IVA)

1.650,00 €

Espai

Interior/exterior

Any incorporació CACIM

10/08/2023

Sinopsi/Resum

El muntatge aplega tres històries basades en fets reals, ocorreguts durant la Guerra Civil, que ens ajuden a mantenir viva la memòria històrica contra les injustícies del passat.
La primera, «Aurora Picornell, activista per la llibertat», transcorr a Mallorca, principalment a
Palma, i explica els anys de la lluita social de la sindicalista Aurora Picornell, fins al seu assassinat per un grup de falangistes, quan només tenia 24 anys.
Les altres dues històries es presenten conjuntament. Comparteixen l’escena de manera alterna. «Cartes des del front» passa a Catalunya, es basa en la teatralització d’alguns fragments de les cartes reals que el pare de l’autor va enviar a la seva germana des del front republicà, on lluitava contra les tropes franquistes a la batalla de l’Ebre. I «Dietari 1936-39» posa en escena les vivències que, durant els mateixos anys de la Guerra Civil, la mare de l’autor va viure a Alcúdia, on havia anat a passar unes setmanes de vacances l’estiu del 1936. Hi va haver de quedar tres anys, ja que ella era de Barcelona. Una visió de la guerra des del bàndol franquista.

Fitxa artística

Interpretació: Marc Bibiloni i Yasmin Ferrer / Autoria i direcció: Francesc Vernet / Escenografia: Francesc Vernet / Vestuari: Marc Bibiloni i Yasmin Ferrer / Espai sonor: Francesc Vernet
 

Característiques de l'espai i condicions tècniques

Espai escènic: l’espai requerit és de 2 x 2 m com a mínim, ja que l’obra és adaptable a qualsevol lloc.
Es necessita un equip de so amb entrada per a llapis de memòria.
 

Dades muntatge i desmuntatge

30 min / 30 min

Dades de contractació

Marc Bibiloni Ramis
Contacte: Francesc Vernet
692 041 627
fvernet50@gmail.com