Espoir De Toues, flamant guanyador del Grand Prix Des Baleares 2023

Espoir De Toues, flamant guanyador del Grand Prix Des Baleares 2023

(24/09/2023)

L’Institut de l’Esport Hípic de Mallorca, organisme dependent del Consell de Mallorca, celebra una de les carreres més importants de l’any a les Illes que s’ha disputat avui a l’Hipòdrom de Son Pardo.

El trot, a Balears, és més viu que mai i ho hem tornat a comprovar en una de les cites més importants i esperades de l’any que hem compartit avui horabaixa a l’Hipòdrom de Son Pardo: el Gran Prix Des Baleares. Els guanyador indiscutible d’aquest gran premi, creuant la línea de meta amb un temps de 1’15”40 ha estat Espoir de Toues.

El vicepresident i conseller de Medi Ambient, Medi Rural i Esports, Pedro Bestard, ha assistit al lliurament dels premis als guanyadors, acompanyat del president de l’IEHM, Gaspar Oliver I del president de la FBT, Juan Llabata. Tampoc han volgut faltar a aquesta important cita amb el món hípic els directors insulars de Medi Ambient, Caça i Residus.

Pedro Bestard ha destacat que “l’impuls i visibilització del món del trot són objectius fonamentals per a aquest equip de govern. El Consell de Mallorca aposta per augmentar l’afició i facilitar la difusió de les carreres en els hipòdroms, forma part de la nostra fulla de ruta a aquesta legislatura”.

“El Grand Prix Des Baleares és un aconteixement molt arrelat i que compta amb una afició molt Fidel. Vull donar l’enhorabona als guanyadors de totes les carreres que s’han celebrat avui a l’Hipòdrom de Son Pardo i mostrar una vegada més el meu suport al trot”, ha afegit el Conseller Bestard.

Aquesta gran carrera de prestigi internacional compta amb un recorregut de 2.650m. i una dotació de 25.000€, forma part del Tour Européen Trotteur Français que consta de 5 proves i hi participen cavalls francesos entrenats a Espanya i també cavalls entrenats a França.

En la carrera d’avui han competit un total de 16 participants que lluitaven per recorrer la distància total en el menor temps possible i poder-se fer així amb el preuat trofeu de campió.

Els guanyador indiscutible d’aquest gran premi, creuant la línea de meta amb un temps de 1’15”40 ha estat ESPOIR DE TOUES, menat per A. Frontera i amb dorsal 12, que s’ha fet amb la victòria. En segona posició i una carrera molt igualada, s'ha col·locat el dorsal 11, DIORICIMO D’EVA, menat per A. Valls i recorrent la distancia total amb un temps de rodada de 1'15"40.
El tercer lloc del podi ha estat per CRISTAL DU LUPIN, amb dorsal 9 i menat per J. Fluxa, rodant a 1’15”60.

En nom de l’Institut de l’Esport Hípic de Mallorca volem donar les gràcies per fer del dia d’avui una jornada amb bon ambient i gran afluència de públic, que fins i tot s’ha desplaçat des de les Illes veïnes per a assistir a l’important esdeveniment.