Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Notícies

El conseller Guillermo Sánchez visita els cursos del SOIB 30 formació i ocupació Raixa 2023 que duu a terme l’IMAS a persones amb discapacitat

El conseller Guillermo Sánchez visita els cursos del SOIB 30 formació i ocupació Raixa 2023 que duu a terme l’IMAS a persones amb discapacitat

(14/05/2024)

L’IMAS els duu a terme un any més amb la col·laboració del SOIB per fomentar la igualtat d’oportunitats

El conseller de Benestar Social del Consell de Mallorca i president de l’Institut Mallorquí d’Afers Socials (IMAS), Guillermo Sánchez, la directora del Servei d’Ocupació de les Illes Balears (SOIB), Catalina Jiménez, i la directora  insular de Persones amb Discapacitat, Maria Francesca Rigo, han anat avui a Raixa als cursos d’agricultura i de jardineria que l’IMAS duu a terme per afavorir la inserció sociolaboral de les persones amb discapacitat en el marc del programa «SOIB 30 formació i ocupació Raixa 2023». 

«Estam convençuts que invertir en formació és clau per al creixement personal, professional i social. Per això, un any més, l'IMAS i el SOIB sumam forces per aportar eines i coneixements que obrin portes al món laboral», ha destacat el conseller, qui ha recordat que «aquesta és només una de les diferents iniciatives que des de l’IMAS duim a terme per afavorir la integració de les persones amb discapacitat. La col·laboració amb administracions com el SOIB, en aquest cas, o amb les diferents entitats de l’àmbit, és clau per construir una Mallorca justa i igualitària, que afavoreixi la igualtat d’oportunitats universal».   

L’IMAS fa el projecte Raixa des de l’any 2017, i compta amb la participació del SEPE (Servei Públic d’Ocupació Estatal) i el finançament del SOIB. Comprèn la formació pertinent per obtenir els certificats de professionalitat AGAX0208 Auxiliar d’activitats en agricultura (330 hores) i AGAO0108 Activitats auxiliars en vivers, jardins i centres de jardineria (250 hores), que es combina amb un treball pràctic remunerat que els permet aplicar tots els coneixements adquirits.

Precisament, el conseller ha remarcat que «el fet de rebre tota la formació en un entorn tan idíl·lic com el de la serra de Tramuntana i poder contribuir a millorar les instal·lacions de la finca pública, gestionada pel Departament de Medi Ambient, Medi Rural i Esports del Consell de Mallorca, és un valor afegit d’aquests cursos». Cultivar verdures i plantes autòctones o arreglar els jardins són algunes de les tasques que els alumnes duen a terme per recuperar els espais i que tant el conseller com les directores han pogut comprovar durant la visita.

El curs, que va començar el passat 19 de març i té una durada de nou mesos, compta amb deu alumnes, tots ells inscrits com a demandants d’ocupació i amb una discapacitat acreditada mínima del 33 %. A més de la formació pertinent en jardineria i agricultura, tots els participants reben la formació complementària en inserció laboral i tècniques d’ocupació.