Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Sala de premsa

Convocatòries de premsa

Totes

El Consell de Mallorca commemorarà l'atorgament dels privilegis del regne de Mallorca el 12 de setembre

El Consell de Mallorca commemorarà l'atorgament dels privilegis del regne de Mallorca el 12 de setembre

(06/09/2023)

S'exposarà el pergamí original del 12 de setembre de 1276 que acredita la confirmació dels drets i privilegis concedits als ciutadans de Mallorca

 

El Consell de Mallorca commemorarà l'atorgament dels privilegis del regne de Mallorca. Concretament, el matí s'exposarà a la sala d'Audiències del Palau del Consell de Mallorca, el pergamí original del 12 de setembre de 1276 que acredita la confirmació dels drets i privilegis concedits als ciutadans de Mallorca per Jaume II. Un pergamí que podran visitar tots els ciutadans els dies 12 i 13 de setembre de les 10:30 h fins a les 19 h i que ha cedit per l'ocasió l'Arxiu del Regne de Mallorca.

El conseller de Presidència, Antoni Fuster, ha explicat que "és una joia històrica que volem que coneguin tots els mallorquins per saber que el 12 de setembre de 1276 es va confirmar els drets i privilegis per a tots els ciutadans. De fet, volem agrair al Govern i a l'arxiu del Regne de Mallorca aquesta cessió perquè és un document exclusiu que mai no abans s'havia tret de les seves instal·lacions per garantir la seva conservació, és un document únic. Per això s'ha de posar en valor aquest pergamí, desconegut per a tots els ciutadans. Animam que tothom vengui a conèixer-lo".

D'altra banda, el dia 12, a les 10 h, es durà a terme l'ofrena floral a la tomba de Jaume II a la Catedral de Mallorca encapçalada pel president de la institució insular, Llorenç Galmés.