Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Sala de premsa

Convocatòries de premsa

Totes

El Consell de Mallorca elaborarà un estudi de càrrega per fer un diagnòstic sobre la circulació de vehicles a l’illa

El Consell de Mallorca elaborarà un estudi de càrrega per fer un diagnòstic sobre la circulació de vehicles a l’illa

(04/09/2023)

El president de la institució insular, Llorenç Galmés, acompanyat del conseller de Territori, Mobilitat i Infraestructures, Fernando Rubio, ho ha anunciat avui durant la trobada que ha mantingut amb el seu equip de govern a la Misericòrdia per iniciar el curs polític

El Consell de Mallorca impulsarà un estudi de càrrega amb la finalitat de tenir un diagnòstic clar i solvent i, amb totes les dades, poder prendre mesures en conseqüència davant la congestió que pateixen les carreteres. L’anàlisi permetrà saber el nombre de vehicles que circulen per l’illa i quina és la capacitat de la xarxa viària de Mallorca. Així ho ha anunciat avui el president de la institució insular, Llorenç Galmés, durant la jornada que ha mantingut amb el seu equip de govern a la Misericòrdia per iniciar el nou curs polític. L’objectiu del Consell de Mallorca amb aquesta iniciativa és mantenir el model sostenible i l’equilibri social i territorial de la nostra illa.

«Volem donar resposta a una problemàtica de saturació que pateixen en moments puntuals tots els mallorquins, que s'ha anat incrementant amb el pas del temps i contra la qual des de les administracions competents, en aquest cas el Consell de Mallorca, consideram que s’ha d’actuar», ha assegurat Galmés. El president de Mallorca també ha explicat que el Consell és conscient de la situació que es viu de forma especial a les carreteres de l’illa i, per això, està disposat a actuar: «No mirarem cap a una altra banda, com ha fet els darrers vuit anys l’esquerra que ha governat Mallorca, davant un problema que pateixen tots els mallorquins des de fa molt de temps. Actuam per fer de Mallorca un lloc millor per viure», ha remarcat el president Galmés.

Galmés ha explicat que es sol·licitarà a l’Autoritat Portuària i a altres organismes que facilitin les xifres de cotxes que cada any, especialment en temporada alta, entren a Mallorca, per poder elaborar l’estudi de càrrega. Aquest estudi, amb totes les xifres recopilades, és el que «ens ha de donar les dades i el camí per adoptar, si calen, les mesures correctores que evitin la situació que estem vivint en els darrers anys i, a la vegada, si són necessàries, poder establir mecanismes de regulació», segons ha assenyalat el president de la institució insular. En aquesta línia, Llorenç Galmés ha subratllat que qualsevol mesura que adopti el Consell de Mallorca serà sempre de la mà dels sectors implicats.
 

Vídeos

rdp misericordia