Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Sala de premsa

Convocatòries de premsa

Totes

El Consell de Mallorca es reuneix amb entitats ecologistes per recollir aportacions a l’estudi de càrrega que avaluarà la saturació de les carreteres

El Consell de Mallorca es reuneix amb entitats ecologistes per recollir aportacions a l’estudi de càrrega que avaluarà la saturació de les carreteres

(19/06/2024)

El conseller de Territori, Mobilitat i Infraestructures, Fernando Rubio, va rebre Margalida Maria Ramis en representació del GOB i Margalida Rosselló de la Plataforma Antiautopista

El Consell de Mallorca continua amb la seva ronda de reunions per tal de recollir suggeriments i aportacions per elaborar l’estudi de càrrega, que el mes de setembre veurà la llum amb dades fiables i contrastades de la situació de la xarxa viària de Mallorca i les possibles solucions per reduir-ne la saturació. Fernando Rubio, conseller de Territori, Mobilitat i Infraestructures, va rebre les entitats ecologistes més representatives de Mallorca, és el cas del GOB i la Plataforma Antiautopista, per escoltar les seves aportacions. 

Margalida Maria Ramis en representació del GOB i Margalida Rosselló de la Plataforma Antiautopista foren rebudes pel conseller Rubio, que va estar acompanyat pel director insular d’Infraestructures i ITV, Rafel Gelabert. 

Fernando Rubio els va explicar que el Departament de Mobilitat i Infraestructures treballa en l’estudi de càrrega de les carreteres, un document que fins ara mai s’havia fet a Mallorca per tal de conèixer, amb dades oficials i contrastades, quines són les causes dels embossos que pateix la xarxa viària mallorquina. Per això, s’ha volgut esperar a iniciar l’estudi una vegada recopilades les dades més actualitzades, les de l’any 2023 d’Autoritat Portuària, Govern, Direcció General de Trànsit i les del Consell mateix. 

Rubio va reiterar que l’estudi de càrrega, que el mes de setembre estarà enllestit, també proposarà solucions, tant pel que fa a infraestructures com amb possibles regulacions, i que el Consell està «disposat a prendre mesures valentes i si s’ha de regular, es regularà» per millorar la mobilitat dels mallorquins. 

Des del GOB i la Plataforma Antiautopista reclamaren que el Consell assumeixi les competències amb matèria de transports per poder actuar sobre el transport públic de Mallorca. També demanaren que es redueixi la pressió dels vehicles minvant el parc automobilístic i que les mesures que es prenguin sigui de manera coordinada amb els plans de mobilitat dels municipis i de forma integral per a tota l’illa. 

La reunió amb les entitats ecologistes és la quarta trobada que ha duit a terme el Consell de Mallorca per tal d’informar sobre les tasques de l’estudi de càrrega. La primera fou amb la Federació Empresarial de Transports, després amb les patronals dels cotxes de lloguer, Federació Hotelera de Mallorca i, ara, GOB i Plataforma Antiautopista.