Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Sala de premsa

Convocatòries de premsa

Totes

El Consell de Mallorca es reuneix amb líders tecnològics per millorar la ciberseguretat

El Consell de Mallorca es reuneix amb líders tecnològics per millorar la ciberseguretat

(28/02/2024)

Representants de la institució insular han assistit al Mobile World Congress per conèixer sistemes emergents per impulsar la modernització en l’Administració pública i apostar per la seguretat

El Consell de Mallorca s’ha desplaçat al Mobile World Congress 2024 que té lloc a Barcelona per conèixer les darreres innovacions tecnològiques permetran impulsar la modernització de la institución. El director insular de Modernització, Pep Cerdà, i la directora insular de Coordinació, Sandra Morell, han estat els encarregats d’assistir a la cita tecnològica. 

L’exhibició, coneguda en l’àmbit mundial, ofereix les darreres tendències en intel·ligència artificial, connectivitat 5G, ciberseguretat i digitalització de serveis, entre altres àmbits tecnològics. El director insular de Modernització, Pep Cerdà, ha explicat que és «una oportunitat única per conèixer els sistemes emergents que es poden aplicar en la millora de l’eficàcia i la qualitat dels serveis oferits als ciutadans». 

Els dos directors insulars s’han reunit amb el proveïdor de la institució insular de les cabines d’emmagatzematge en les quals s’allotjaran els servidors de la institució i el de l’eina de seguretat vital per a la gestió i protecció de la infraestructura. L’objectiu principal és conèixer les tendències relacionades amb la ciberseguretat que «permeten materialitzar el compromís amb la seguretat necessària i responsable d’una institució pública que maneja un gran nombre de dades».

De la mateixa manera, han compartit «idees i novetats amb experts del sector per impulsar la transformació digital en l’Administració pública». La directora insular de Coordinació ha destacat la importància «d’establir aliances estratègiques amb empreses líders en aquest sector per poder implementar i desenvolupar solucions eficaces en la transformació digital de l’Administració pública».