Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Sala de premsa

Convocatòries de premsa

Totes

El Consell de Mallorca i Ecovidrio premien les tres col·legis guanyadors de la campanya «Los Peque Recicladores»

El Consell de Mallorca i Ecovidrio premien les tres col·legis guanyadors de la campanya «Los Peque Recicladores»

(22/05/2024)

Els centres guanyadors de cada categoria han estat el CEIP Nova Cabana de Marratxí, el CEIP Colònia de Sant Jordi de ses Salines i el CEIP Sant Domingo de Santanyí

El Consell de Mallorca i Ecovidrio, entitat sense ànim de lucre encarregada del reciclatge dels envasos de vidre de tot Espanya, han aconseguit recuperar 57.186 quilograms d'envasos de vidre, gràcies a la cinquena edició de la campanya «Los Peque Recicladores», l'objectiu del qual era conscienciar els escolars sobre la importància que té reciclar envasos de vidre.

La iniciativa, que es va desenvolupar de l'1 de març al 30 d'abril, va comptar amb una participació total de 8.730 escolars d'entre 6 i 12 anys, pertanyents a 37 centres de primària.

El vicepresident segon i el conseller de Medi Ambient, Medi Rural i Esports, Pedro Bestard, i el gerent de zona d'Ecovidrio, Roberto Fuentes, han lliurat els premis als tres col·legis guanyadors: el CEIP Nova Cabana de Marratxí, el CEIP Colònia de Sant Jordi de ses Salines i el CEIP Sant Domingo de Santanyí.

També han assistit a l'acte, que ha tingut lloc a la sala d'audiències del Consell de Mallorca, el regidor d'Educació de l'Ajuntament de Marratxí, José Francisco Ferrá; la regidora de Medi Ambient de l'Ajuntament de Santanyí, Bàrbara Xamena; la regidora d'Educació de l'Ajuntament de Ses Salines, Patricia Mesquida; així com representants dels col·legis guanyadors.

El conseller de Medi Ambient, Medi Rural i Esports ha destacat que la campanya ha estat «un èxit» i ha agraït la participació de tots els col·legis que s'han sumat a aquesta iniciativa que «premia el reciclatge i reforça el nostre compromís amb el medi ambient».

«La base de l'aprenentatge és a la infància, per això, són especialment importants aquestes campanyes que es desenvolupen en les escoles, perquè els alumnes prenguin consciència de la importància de reduir la producció de residus i protegir el nostre entorn mediambiental», ha manifestat Pedro Bestard.

Així, en els voltants de totes les escoles es va decorar un contenidor verd amb la imatge de la campanya, personalitzat amb el nom del centre. De tal manera que el centre que més quilograms de vidre acumulàs per alumne matriculat a primària de cada categoria, a través d'aquest punt de reciclatge, seria el guanyador de la competició, amb un premi de 1.000 euros per a cada categoria, per gastar en material escolar o esportiu.

Col·legis guanyadors

En la categoria A, en la qual competien centres de més de 300 alumnes, el CEIP Nova Cabana de Marratxí ha resultat ser el centre guanyador, amb una mitjana de 8,7 quilograms de residus d'envasos de vidre per alumne.

En la categoria B, on han participat els centres amb un nombre de matriculats en primària d'entre 200 i 300 alumnes, el centre guanyador ha estat el CEIP Colònia de Sant Jordi, amb una mitjana de 14,64 quilograms de residus d'envasos de vidre per alumne.

I en la categoria C, de centres de menys de 200 alumnes, el CEIP Sant Domingo de Santanyí ha resultat ser el centre guanyador, amb una mitjana de 98 quilograms de residus d'envasos de vidre per alumne.

«Los Peque Voluntarios»

Durant el desenvolupament de la campanya també s'ha llançat la iniciativa «Los Peque Voluntarios», en la qual les dotze millors iniciatives, que han fomentat el reciclatge dels residus d'envasos de vidre i que més difusió n'han fet, han rebut un xec per valor de 100 euros.

En les iniciatives, els més petits posaven en valor la importància del reciclatge dels residus d'envasos de vidre. Els col·legis guanyadors varen ser el CEE Joan XXIII (Inca), el CEIP Ses Cases Noves (Marratxí), el CEIP Galatzó (Calvià), el CEIP Bendinat (Calvià), el CEIP S’Algar Portocolom (Felanitx), el CEIP Galatzó (Calvià), el CEIP Nova Cabana (Marratxí), el col·legi Nostra Senyora de la Consolació (Alcúdia), el CEIP Jaume I (Calvià), el CC Ramon Llull (Inca), el col·legi Nostra Senyora de la Consolació (Alcúdia) i, de nou, el col·legi Nostra Senyora de la Consolació (Alcúdia).

Vídeos

rdp