Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Sala de premsa

Convocatòries de premsa

Totes

El Consell de Mallorca organitza un concurs de dibuix de molins per donar a conèixer el patrimoni moliner entre els escolars de l’illa

El Consell de Mallorca organitza un concurs de dibuix de molins per donar a conèixer el patrimoni moliner entre els escolars de l’illa

(17/06/2024)

La primera edició de «Dibuixa el teu molí» ha estat tot un èxit: hi han participat 252 alumnes de Mallorca

El Consell de Mallorca organitza el primer concurs de dibuix de molins de l’illa per donar a conèixer el patrimoni moliner entre els escolars. Aquesta primera edició de «Dibuixa el teu molí» ha estat tot un èxit: hi han participat un total de 252 alumnes de Mallorca de diferents centres escolars de Palma, Inca, Lloseta i Búger.

La vicepresidenta del Consell de Mallorca i consellera de Cultura i Patrimoni, Antònia Roca, ha explicat que «es tracta d’un concurs que consisteix en la presentació d’un treball original i inèdit on aparegui, com a mínim, un molí dels que tenim a Mallorca, hidràulic, de vent fariner, de vent d’extracció d’aigua o de sang».

Roca ha destacat que, des del Consell de Mallorca, es volen fomentar totes les activitats que apropin el patrimoni cultural de l’illa als més joves i afavorir que hi participin. «Cada alumne podia presentar una sola obra en qualsevol tècnica artística de dibuix, sigui témperes, llapis de colors o collage, per poder, d’aquesta manera, deixar fluir la creativitat», ha explicat la vicepresidenta i consellera.

Hi ha pogut participar l’alumnat de primària i de primer i segon d’ESO de tots els centres educatius públics, privats i concertats de Mallorca.

Acte de lliurament de premis

Aquest dimarts, 18 de juny, es durà a terme l’acte de lliurament dels premis al Centre Cultural la Misericòrdia, a Palma. Serà a les 10.30 hores, al jardí, i els alumnes podran gaudir d’un berenar i d’una visita guiada per diferents indrets de la Misericòrdia.

Pel que fa als premis, el primer i el segon classificat de cada categoria, que n’hi ha dues, primer i segon cicle, guanyarà un lot de pintures. Així mateix, els guanyadors i els docents que han coordinat aquesta activitat a l’aula a la qual pertany un dels premiats obtindran entrades per poder assistir a una funció del Teatre Principal de Palma en família amb la finalitat d’apropar la cultura a la societat mallorquina.