Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Sala de premsa

Convocatòries de premsa

Totes

El Consell de Mallorca reclama als tres excàrrecs de la legislatura anterior els 43.378 euros de deute dels aparcaments

El Consell de Mallorca reclama als tres excàrrecs de la legislatura anterior els 43.378 euros de deute dels aparcaments

(25/06/2024)

El conseller de Presidència, Toni Fuster, ha avançat que, si no paguen aquest import en un termini de cinc dies a partir de l’11 de juliol, el cas es posarà en mans de l’advocacia de la institució insular

El Consell de Mallorca aprovarà en la sessió plenària de l’11 de juliol el pagament d’un reconeixement extrajudicial de crèdit de 43.378 euros per saldar el deute amb la Societat Municipal d’Aparcaments i Projectes (SMAP) contret en la legislatura anterior. Així ho ha anunciat el conseller de Presidència, Toni Fuster, que ha afegit que la institució donarà un termini de cinc dies a partir de l’11 de juliol perquè els tres excàrrecs del govern anterior, Francesc Ramis, Andreu Serra i Jaume Alzamora, paguin aquesta quantia. En cas que no satisfacin el deute, «la institució posarà el cas en mans dels serveis jurídics i no es descarta acudir als tribunals», segons ha dit Toni Fuster.

El conseller de Presidència ha assegurat que els tres excàrrecs varen formalitzar tres contractes per al lloguer de tres places a l’aparcament de Via Roma, a Palma, «sense complir la Llei de contractes del sector públic i, a més, aquesta despesa no estava autoritzada pel departament d’Intervenció del Consell, ja que hi havia informes desfavorables». Uns informes que conclouen que les factures de les places d’aparcament les han de pagar els seus usuaris i no el Consell de Mallorca, perquè no està inclòs en el règim de dedicació, retribucions i indemnitzacions per raó de servei de membres de la corporació i alts càrrecs. El conseller Fuster ha afirmat que «no podem permetre l’ús fraudulent dels doblers de tots els mallorquins».

Cronologia dels contractes 

  • El 8 d’octubre de 2018, el secretari tècnic de Cultura, Patrimoni i Esports, Francesc Ramis, va formalitzar un contracte de cinc places d’aparcament, dues de les quals eren per a vehicles de la casa, però les altres tres eren per a vehicles personals. Va deixar un deute 13.744,06 euros.
  • El 29 de juliol de 2019, el conseller de Turisme, Andreu Serra, va formalitzar un contracte d’abonament de tres places d’aparcament, que va deixar un deute de 17.922,26 euros.
  • L’1 de gener de 2021, el conseller de Promoció Econòmica i Desenvolupament Local, Jaume Alzamora, va formalitzar un contracte de tres places d’aparcament i va deixar un deute d’11.711,76 euros.