Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Sala de premsa

Convocatòries de premsa

Totes

El Museu de Mallorca s’estrena en la Nit de l’Art de Palma amb l’escultura ‘Sense Títol’ 

El Museu de Mallorca s’estrena en la Nit de l’Art de Palma amb l’escultura ‘Sense Títol’ 

(21/09/2023)

L’obra, del pollencí Joan Cortés, forma part de la sèrie Flobis enlaire i estarà acompanyada de música en directe 

El Museu de Mallorca participa per primera vegada en la Nit de l’Art de Palma amb l’exposició de l’escultura ‘Sense Títol’, del pollencí Joan Cortés. L’obra, que forma part de la sèrie Flobis enlaire, s’ha inaugurat aquest dijous i estarà disponible fins al 22 d’octubre. A més, durant el dissabte, 23 de setembre, durant la celebració de la Nit de l’Art, estarà acompanyada de música en directe, de 19.30 a 21 hores, per part del grup Sound Folks. 

La vicepresidenta del Consell de Mallorca i consellera de Cultura i Patrimoni, Antònia Roca, ha assistit avui al descobriment de l’escultura i ha assegurat que està orgullosa d’haver fet possible que el Museu de Mallorca també participi en aquesta iniciativa, de la mateixa manera que ho fan altres indrets del Consell de Mallorca, com la Misericòrdia, el Teatre Principal, el Palau del Consell i el Centre Cultural Concepció 12. 

També hi ha assistit la directora del Museu de Mallorca, Maria Gràcia Salvà, i l’autor de l’obra, Joan Cortés, qui ha explicat que la seva escultura és un desig de la llum: “una llum recobreix la superfície blanca del guix, a la manera d’una flama que s’enlaira cap al cel, tot prenent una dimensió sacre”. 

A més, ha destacat que les formes i materials escultòrics contemporanis permeten un diàleg amb els compartiments arquitectònics dels retaules gòtics. Les cresteries, remat de les traceries, resumeixen l’esperit d’aquest estil, que cerca la unió del mon terrenal amb el celestial a través de la llum daurada. Formes orgàniques i vegetals, que són generades per la mà de l’artista-artesà”. En definitiva, la directora del Museu de Mallorca ha destacat que l’obra de Cortés “estableix un diàleg que suggereix noves lectures entre l’art medieval i el contemporani.