Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Sala de premsa

Convocatòries de premsa

Totes

L’IMAS destina un milió d’euros perquè els centres d’atenció infantil puguin adaptar-se al nou reglament

L’IMAS destina un milió d’euros perquè els centres d’atenció infantil puguin adaptar-se al nou reglament

(20/05/2024)

Aquests ajuts del Consell de Mallorca es podran sol·licitar fins el 2 de setembre

Les persones o entitats titulars dels centres d’atenció infantil privats que atenen regularment infants de 0 a 3 anys poden demanar, a partir d’avui, les ajudes econòmiques convocades per l’IMAS, per poder-se adaptar al reglament, aprovat l’abril de 2023, que regula i unifica els criteris de funcionament d’aquests espais a Mallorca i que estableix un termini de cinc anys perquè es puguin autoritzar. 

En total, la institució insular destina un milió d’euros per cobrir les despeses realitzades entre el 21 de maig de 2023 i amb data de finalització prevista abans del 31 de març de 2025. L’import màxim de la subvenció a la qual pot optar cada centre és de 40.000 €.

«L’objectiu d’aquestes ajudes és contribuir a finançar les obres de reforma o treballs que siguin necessaris perquè els centres d’atenció infantil es puguin adaptar als requisits que estipula el reglament», ha explicat el president de l’IMAS i conseller de Benestar Social del Consell de Mallorca, Guillermo Sánchez. 

L’IMAS és l’òrgan competent per iniciar i resoldre les autoritzacions d’aquests centres assistencials, segons recull la normativa que marca les condicions bàsiques que han de complir quant a espais, instal·lacions, ràtios, seguretat, horaris, formació o nombre de professionals en plantilles. Durant el període de comunicació (que va ser de tres mesos des de l’entrada en vigor del reglament), un total de 55 centres de Mallorca informaren de la seva existència a l’IMAS i a dia d’avui 44 d’aquests s’han inscrit al Registre Unificat de Serveis Socials (RUSS), requisit indispensable per poder-se beneficiar de l’ajuda, i 7 han iniciat el procés d’autorització.
En el marc d’aquesta convocatòria, ha detallat Sánchez, «l’IMAS contribuirà a finançar despeses d’adequació dels espais i de les instal·lacions de sanejament, gas, aigua, electricitat o climatització, així com la supressió de barreres arquitectòniques o la dotació del mobiliari i de la maquinària més adient per a cada sala, entre d’altres. En cas que el centre no pugui adequar els espais i hagi de mudar-se a un local més adient, es poden subvencionar les obres de les noves instal·lacions, els honoraris per a la redacció dels projectes i les taxes pertinents».

Fins ara, aquests espais no dependents d'autorització de l'Administració educativa només requerien d’una llicència d’activitats municipal per poder prestar el servei. L’objectiu de la nova normativa és regular-ne el funcionament, perquè els infants de fins a 3 anys puguin optar a un servei d’atenció i cura que els protegeixi i vetlli pels seus drets i benestar.
Les persones físiques o jurídiques interessades en demanar aquestes ajudes poden presentar la sol·licitud de manera presencial als centres d’atenció ciutadana de l’IMAS de Palma, d'Inca o de Manacor i al registre general de l’IMAS o de qualsevol altra administració pública. Els detalls de la convocatòria i els models de sol·licitud estan disponibles a la Seu Electrònica del Consell de Mallorca (https://seu.conselldemallorca.net/web/seu/fitxa?key=146916). El tràmit es pot fer també de manera telemàtica, a través del mateix enllaç o mitjançant el registre electrònic de l’IMAS (https://imas.secimallorca.net/segex/tramite.aspx?idtramite=12092).

Vídeos

rdo