Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Sala de premsa

Convocatòries de premsa

Totes

Lluna de Llevant i Antoni Frontera, proclamats campions del 66è Gran Premi Manacor 2024

Lluna de Llevant i Antoni Frontera, proclamats campions del 66è Gran Premi Manacor 2024

(16/06/2024)

Els aficionats han omplert les graderies de l'Hipòdrom de Manacor per a celebrar la gran festa del trot del Llevant de Mallorca

Lluna de Llevant i Antoni Frontera, han estat proclamats campions del 66è Gran Premi Manacor, que s'ha disputat avui horabaixa a l'Hipòdrom de Manacor, una de les jornades de trot més esperades i rellevants a Mallorca, i una de les competicions amb més història de les illes Balears. Lluna de Llevant s'ha convertit avui en autèntica protagonista, després que fa unes setmanes també es proclamés gloriosa campiona del Gran Premi Nacional.

El flamant campió ha rebut el premi de mans del president del Consell de Mallorca, Llorenç Galmés, acompanyat del vicepresident segon i conseller de Medi Ambient, Medi rural i Esports, Pedro Bestard; del president de l'Institut de l'Esport Hípic de Mallorca, Gaspar Oliver, i del president de la Federació Balear de Trot, Juan Llabata.

Llorenç Galmés ha felicitat a tots els participants de la carrera i ha assenyalat que “la gran clàssica del calendari al Llevant de Mallorca és un esdeveniment de gran prestigi que ens enorgulleix”. “El Gran Premi de Manacor és una carrera de gran nivell competitiu, per tot el que representa guanyar una carrera amb tanta història a la nostra illa”, ha afegit el president.

Per la seva part, Pedro Bestard ha remarcat l'aposta que ha fet el Consell de Mallorca per a “retornar l'esplendor al sector del trot perdut en els darrers vuit anys, potenciant-lo i promocionant-lo, perquè aquest esport ens identifica i ens fa sentir orgullosos de les nostres tradicions”.

Lluna de Llevant, protagonista d'una fita històrica

Des del primer moment hem viscut una carrera molt igualada en forces i els participants no han decebut, s’han complit els pronòstics i han donat un espectacle a l’alçada.

Lluna de Llevant és avui, sens dubte, la protagonista d’una fita històrica que molts pocs aconsegueixen ja que s’ha convertit en l’exemplar nº 22, en la història dels dos grans clàssics, que aconsegueix el doblet. Fa unes setmanes es va proclamar gloriosa campiona del Gran Premio Nacional i avui, novament amb Antoni Frontera, s’ha fet amb el preuat trofeu del Gran Premi de Manacor 2024. 

El tàndem partia com un dels clars favorits i ha sortit en primera posició, lloc on s’ha mantingut durant tota la carrera, seguit molt d’aprop de la resta de participants. Entrant a la darrera curva ha agafat distància i ha creuat la meta amb comoditat amb un temps de rodada de 1’17”70. L’ha seguit amb segona posició Ladil, menat per Jaume Fluxà i rodant a 1’18”10. El tercer lloc ha estat per Le Chef Wood i D. Oliver que han entrat al mateix temps, 1’18”10.

La sessió de capvespre ha començat a les 17.00 hores amb diverses carreres abans de la prova estrella i quan faltaven pocs minuts per a les 19.00 hores han fet entrada a la pista els millors exemplars de 3 anys que s'han disputat el preuat trofeu del Gran Premi de Manacor.
Els 10 poltres participants, de l'anomenada generació ‘L’, han desfilat davant el nombrós públic assistent acompanyats de la banda de cornetes i tambors de La Salle Manacor i de l'agrupació de ball de bot Sa Torre, una prèvia molt festiva tal com mereix l'ocasió.

Cap de setmana de carreres replet de carreres a Manacor

Ahir dissabte va tenir lloc la primera de les dues jornades. Va arrencar amb el Gran Premi MiNITROT Manacor 2024, que es va adjudicar Trebol, menat per Marina Mascaró. Seguidament es van celebrar les 7 carreres del dia, dos d'elles a destacar. Un dels Trofeus més desitjats era el del Premi Artà que va recaure en el tàndem Lingote Mar i G. Andreu, que van recórrer els 2.375 metres que els separaven de la meta en un temps de 1’19”50. Quant al Premi Felanitx, el guanyador va ser Dioricimo De Eva, dirigit per M. Mestre amb un temps de rodada de 1’17”30.

Avui, diumenge, la jornada ha començat a les 11.00 hores amb la sessió matinal i celebrant per primera vegada, també a Manacor, el GRAN PREMI INFANTIL MANACOR, que ha estat per a Joana De Font i Simó Morro, seguidament s'han disputat altres 5 carreres.