Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Sala de premsa

Convocatòries de premsa

Totes

Mallorca, una illa de cinema a Cannes

Mallorca, una illa de cinema a Cannes

(20/05/2024)

El Consell de Mallorca organitza una acció de treball a la ciutat francesa, epicentre del cinema i de la indústria audiovisual amb motiu de la celebració de la 77 edició del Festival de Cannes

El Consell de Mallorca ha organitzat aquest cap de setmana una acció de treball a la ciutat francesa de Cannes, epicentre del cinema i de la indústria audiovisual amb motiu de la celebració de la 77 edició del Festival de Cannes. L'acció s'ha realitzat en col·laboració amb la revista internacional d'informació cinematografica, Screen, amb la presència de Tim Dams, Editor europeu, Pierre Luis, Director per a Àsia, Middle East, Africa, França i Espanya i Elisabet Cabeza, corresponsal de Screen a Espanya. 
L'objectiu de l'acció ha estat promoure la indústria audiovisual, les produccions i les filmacions a Mallorca i ha estat organitzada pel Departament de Turisme a través de la Mallorca Film Commission a Cannes. Així, s'ha presentat el Green Film Fòrum, el punt de trobada internacional per a promoure una indústria audiovisual sostenible que organitza la Mallorca Film Commission a l'octubre, així com els festivals de cinema que acull l'illa: Atlántida i Evolution.
L'objectiu, aprofitar el punt de trobada que la ciutat francesa ofereix amb motiu de la celebració de la 77 edició del Festival internacional de Cannes, un dels festivals més prestigiosos del món en el qual es donen cita els professionals del sector més destacats del món.

“Mallorca meets Cannes”
La directora de Turisme per a la Demanda i l'Hospitalitat, Susanna Sciacovelli, ha estat l'amfitriona d'una acció de networking que va congregar a 60 professionals del sector, davant els quals va destacar “la importància de la indústria audiovisual per a l'illa i l'impuls que des de Turisme del Consell s'està duent a terme per a generar oportunitats i promoure les produccions dels creadors locals i internacionals”. Va destacar també “la necessitat de comptar amb una indústria audiovisual responsable i, per tant, sostenible” raó per la qual “durem a terme el primer Green Film Fòrum”, una iniciativa única que té per objectiu posicionar Mallorca com un destí líder en rodatges sostenibles.

Assistència de representants del món del cinema internacional i de Mallorca
A la convocatòria de Mallorca han respost destacats representants del món audiovisual internacional com ara Valerie del Pierre (Inicia Films) Silvia Arias (Anima Stillking) Nadine Rothschild (Coproduction Office), Dwayne Meneses i Ugne Pilionyte (think-Film Impact Production) i Mercedes Fernandez (Torino Film Lab) Del cinema mallorquí l'esdeveniment va comptar amb el director, guionista i productor de cinema Luis Ortas, que va presentar a Cannes la coproducció portuguesa, brasilera i espanyola “Somiant amb Lleons”, el productor i guionista mallorquí Miguel Ruz, (Nowhere, 2023) , una de les sèries mes vistes de Netflix, i Jordi Roca, de la productora internacional Roc i Ruz producyions, el director, guionista i productor mallorquí Rafa Cortes, (Fiona, 2023) així com el productor local Andreu Fullana i cineasta mallorquí Miki Durán ( Ben, 2023). 

Green Film Fòrum: empoderant el cinema, preservant la naturalesa
Tal com s'ha explicat en la presentació de Cannes, el Green Film Fòrum (GFF) està cridat a ser un punt de trobada internacional de coneixement, intel·ligència, experiència i pràctiques sostenibles en la indústria audiovisual, que contribuirà significativament a posicionar a Mallorca i la labor que desenvolupa la Film Commission insular, com a referent mundial en la matèria. L'esdeveniment tindrà lloc a Palma els dies 20, 21 i 22 d'octubre de 2024.