Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Sala de premsa

Convocatòries de premsa

Totes

Més de 700 músics es reuneixen a Santanyí per commemorar els 30 anys de la primera Trobada de Bandes de Música

Més de 700 músics es reuneixen a Santanyí per commemorar els 30 anys de la primera Trobada de Bandes de Música

(19/05/2024)

El Consell de Mallorca ha organitzat la cita en la qual hi han participat 19 agrupacions de l’illa i ha ajuntat a grans i petits

Més de 700 músics s’han reunit aquest diumenge a Santanyí per commemorar els 30 anys de la primera Trobada de Bandes de Música. El Consell de Mallorca ha organitzat aquesta cita en la qual hi han participat 19 agrupacions de l’illa: Son Servera, S’Almudaina, Pollença, Sóller, Manacor, Inca, Marratxí, Cala d’Or, Selva, Llucmajor, Sa Pobla, Campos, Muro, Binissalem, Calvià, Santa Margalida i Montuïri. 

L’esdeveniment ha començat a les 11.30 hores, a l’Escola de Música de Santanyí, amb una cercavila que ha arribat fins a la plaça Major del poble. 

A continuació, s’ha dut a terme una tocada conjunta de totes les bandes i un dinar de germanor en el qual hi ha participat el president del Consell de Mallorca, Llorenç Galmés.

Galmés ha destacat avui que l’objectiu d’aquesta cita és fomentar els vincles i la unió entre les bandes de música associades en un ambient musical i de treball i, alhora, festiu. De fet, en aquesta tasca, el Consell de Mallorca va jugar un paper fonamental en els anys 80 i 90, quan es va incentivar la creació d’escoles i activitats musicals.  

El president ha gaudit de l’esdeveniment popular que, ha assegurat, ha estat de gran interès social, cultural i turístic. La institució insular ha volgut obsequiar a cada agrupació musical que ha participat amb una particel·la antiga de trompeta de La Balanguera. 

El president de la Federació Balear de Bandes de Música i Associacions Musicals, Joan Carles Julià, ha recordat que aquestes agrupacions juguen un paper fonamental en la cohesió de la cultura popular dels diferents municipis de l’illa, ja que són qui amenitzen les festes patronals, processons i altres actes dels pobles. 

Aquest any, el Consell de Mallorca ha destinat 120.000 euros a la Federació de Bandes de Música, un pressupost que suposa un increment del 50% respecte de l'any passat.