Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

"Arsenal de Guerra", una nova mostra dels fons documentals de la Biblioteca Lluís Alemany

"Arsenal de Guerra", una nova mostra dels fons documentals de la Biblioteca Lluís Alemany

(24/11/2016)

Després de l'exposició sobre 'Menorca Francesa, 1756 - 1763', la Biblioteca Lluís Alemany exposa una mostra -la número 34- dels seus fons bibliogràfics i documentals. En aquesta ocasió sota el títol 'Arsenal de Guerra'.

Un arsenal és el lloc on es reparen els vaixells i també un magatzem d'armes i municions. Però la paraula té una tercera acepció i és la de recull de notícies i papers referents a un assumpte concret. Aquest 'Arsenal de Guerra', reuneix els documents de la Biblioteca Lluís Alemany referents a Mallorca i la guerra amb els francesos de Napoleó.

 

Des de l'edicte del Bisbe Nadal cridant a la defensa del Rei, Espanya i la religió, als bans de la Junta Suprema de Balears o les requisitòries militars d'allotjament i de cavalls, fins les ordres de detenció de desertors i afrancesats, indults, notícies de Waterloo, testimonis dels presoners de Cabrera o aplicacions de la nova Constitució a les Balears. Tot un seguit d'importants documents que el temps ha convertit en Història.

 

L'exposició estarà oberta al públic entre la darrera setmana de novembre i l'abril del 2017, tots els matins entre les 9'00 i les 14'00 hores i els dimarts horabaixa entre les 16'15 i les 20'00 hores.