Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

«Circulació perifèrica», primera exposició postconfinament de Cultura del Consell

«Circulació perifèrica», primera exposició postconfinament de Cultura del Consell

(29/06/2020)

La mostra es podrà visitar del 30 de juny al 4 de setembre.

La vicepresidenta primera i consellera de Cultura, Patrimoni i Política Lingüística del Consell de Mallorca, Bel Busquets i la directora insular de Cultura, Maria Pastor, han inaugurat avui l’exposició «Circulació perifèrica. La configuració d’una col•lecció» al Centre de Cultura Sa Nostra de Palma, acompanyades de la comissària, Pilar Rubí. És la primera mostra inèdita que el Departament de Cultura obre al públic després del confinament derivat de la crisi sanitària de la covid-19. L’exposició recull les obres d’una cinquantena d’artistes que han participat en el programa de residències organitzat per la galeria Addaya d’Alaró. Es podrà visitar del 30 de juny al 4 de setembre.

Durant la visita, Busquets ha explicat que la inauguració d’aquesta exposició s’ha hagut d’ajornar per mor de l’estat d’alarma i ha manifestat la seva satisfacció perquè «l’art torni als seus espais» i les mallorquines i els mallorquins puguin gaudir de visitar les exposicions. De la mostra, la vicepresidenta ha destacat que «hi ha una constatació en què tot és local, però també tot és global i el llenguatge universal de l’art interlocuta amb la nostra realitat».

Durant quinze anys, Addaya Centre d’Art Contemporani ha desenvolupat la seva tasca des de la perifèria de la perifèria a Alaró. El programa estable de residències d’artistes, comissaris i comissàries ha contribuït a la projecció de la galeria a l’exterior i a generar una col•lecció singular i extraordinària derivada de la iniciativa de l’intercanvi.

Rubí ha explicat que «l’exposició mostra una selecció de l’obra de cinquanta artistes que han passat per les residències, de la qual s’extreu l’eix vertebrador de la col•lecció: són obres que ens parlen en clau de present des d’una mirada global al context més pròxim». Dotades d’una multiplicitat de llenguatges i de visions dispars, tantes com creadores i creadors conformen la col•lecció, i ordenades a partir de quatre direccions possibles: «Narratives de la figuració», «La forma com a excusa», «Terres rares» i «Quan el global explora el local», amplien la nostra capacitat d’entendre el món. La col•lecció esdevé un territori on tot, tots i totes s’interconnecten.

«Circulació perifèrica» és, en definitiva, un compendi de microhistòries, realitats i ficcions compartides en l’era de l’antropocè, en el marc d’un món que es transforma radicalment, i que ens arriben des d’una recerca i renovació constant dels sistemes de representació en l’art i l’esdevenir del nostre temps.
«Circulació perifèrica» recull els treballs de: Aggtelek, Ishola Akpo, Keila Alaver, Ana Alenso, Tamara Arroyo, Juan Baraja, Ronda Bautista, Sergio Belinchón, Misha Bies Golas, Ángela Bonadies, Mit Borrás, Claudio Correa, David Crespo, Ting Ting Cheng, Jennis Li Cheng Tien, Javier Chozas, Alejandra Freymann, Radamés Juni Figueroa, Jorge Fuembuena, Félix Fernández, Jorge García, Fermín Jiménez Landa, Diana Larrea, Julia Llerena, Carlos Maciá, Maíllo, Nacho Martín Silva, Adrián Martínez, Rosell Meseguer, Ruth Morán, Santiago Morilla, Opavivará!, Jaume Orejuela, Mari Ota, Chloé Piot, Tomás Pizá, Mariana Sarraute, Andrés Senra, André Ricardo, Rita Rodríguez, Paula Rubio Infante, Avelino Sala, Isabel Servera, Daniel Silvo, José Angel Sintes, Llorenç Ugas, Juan Uribe, Fernando Villena, Santiago Ydáñez, Liliana Zapata.