Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

Els nins i nines sahrauís del programa "Vacances en Pau" visiten el Consell de Mallorca

Els nins i nines sahrauís del programa "Vacances en Pau" visiten el Consell de Mallorca

(24/07/2018)

El president Miquel Ensenyat i el vicepresident segon, Jesús Jurado, han rebut aquest matí els nins i nines que participen del programa "Vacances en Pau 2017", que organitza l'Associació d'Amics del Poble Sahrauí de les Illes Balears (AAPSIB) des de fa 35 anys. Les famílies mallorquines acullen aquest estiu 95 infants procedents dels campaments de refugiats de Tindouf.

Fa unes setmanes que van arribar a Mallorca procedents dels campaments de refugiats de Tindouf (Algèria) i avui han visitat el Consell de Mallorca amb la presidenta de l'associació d'Amics del Poble Sahrauí de les Illes Balears, Catalina Rosselló, al capdavant. Una oportunitat que Rosselló ha aprofitat per agrair la col·laboració institucional del poble de Mallorca per continuar fent realitat projectes, com el de les "Vacances en Pau", del qual gaudeixen aquest estiu 95 infants a la nostra illa.

El president Ensenyat, ha agraït a les famílies d'acollida a Mallorca per la seva solidaritat i contribuir a crear vincles amb països que pateixen conflictes a través de la cooperació. Per al vicepresident segon, Jesús Jurado, ha assegurat la continuïtat del compromís del Consell en projectes com Vacances en Pau i de desenvolupament a través del Fons Mallorquí de Solidaritat i Cooperació.

El programa “Vacances en pau” ofereix una oportunitat als infants sahrauís, de poder veure una altra realitat fora dels camps de refugiats on han nascut; també l'oportunitat de sortir durant els mesos més durs de l'any a causa de les altes temperatures i poder tenir una alimentació més variada i saludable i també hi ve inclòs el programa PISIS que realitza revisions i controls de la salut dels nins i nines. Però tampoc s'ha d'oblidar que aquests petits són ambaixadors del poble sahrauí que donen a conèixer la història d'un poble que fa més de 43 anys que lluita per recuperar la seva terra de forma pacífica.