Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

Inaugurades les jornades sobre lloguers vacacionals

Inaugurades les jornades sobre lloguers vacacionals

(01/12/2016)

Avui, 1 de desembre, i demà es duen a terme les jornades "Territori i turisme. Estades turístiques en habitatges" al Col·legi Oficial d'Arquitectes de les Illes Balears.

La consellera de Territori i Infraestructures, Mercedes Garrido, el conseller d'Economia i Hisenda, Cosme Bonet, i la degana del Col·legi Oficial d'Arquitectes de les Illes Balears (COAIB), Marta Vall-Llossera, han estat els encarregats d'inaugurar les jornades "Territori i turisme. Estades turístiques en habitatges".

La consellera Garrido ha assegurat que "volem proporcionar un espai de reflexió i ens correspon a nosaltres lligar aquest debat al territori. Ens hem de plantejar les conseqüències territorials, ambientals, econòmiques i d'accés a l'habitatge digne, entre d'altres. Les jornades també serviran per donar a conèixer el PIAT que és l'instrument que regularà l'activitat turística de Mallorca pel que fa a l'ordenació del territori".

Garrido ha afegit que "el turisme és el principal actiu econòmic de Mallorca. Però, l'hem de fer més sostenible per minimitzar els impactes negatius que generi".

Per la seva banda, el conseller Bonet ha fet èmfasi en la necessària regulació dels lloguers vacacionals. "Les normes s'han d'adaptar a una nova realitat que ha arribat per quedar-se. Com a Consell, volem escoltar a tothom, per això, oferim espais de debat com el d'aquestes jornades", ha afirmat Bonet.

La degana del COAIB ha agraït que el Consell hagi escollit el Col·legi d'Arquitectes per realitzar aquestes jornades sobre lloguers vacacionals, que "arriben en un moment decisiu perquè el Govern treballa en la seva regulació. S'haurà de tenir en compte que hi ha d'haver el menor impacte social i mediambiental sobre un territori limitat com és el de les nostres illes".

Aquestes jornades sobre lloguers vacacionals continuaran demà, 2 de desembre, al COAIB (carrer Portella, 14. Palma) a partir de les 10 del matí. Es tractaran el marc jurídic que envolta els lloguers vacacionals, tenint en compte que el Govern de les Illes Balears treballa en una regulació d'aquesta activitat. També es parlarà dels efectes sobre els recursos naturals i les experiències de Barcelona i Andalusia. Finalment, hi haurà dues ponències sobre el Pla d'Intervencions en Àmbits Turístics (PIAT), que s'està redactant entre el Departament de Territori i la Conselleria d'Innovació, Recerca i Turisme del Govern de les Illes Balears.