Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

“Incendios”, amb Núria Espert, omple el Teatre Principal

“Incendios”, amb Núria Espert, omple el Teatre Principal

(05/01/2017)

La Sala Gran del Teatre Principal acollirà, amb la pràctica totalitat de l’aforament complet, l’obra "Incendios" de Wajdi Mouawad en dues funcions, el divendres 6 i el dissabte 7 de gener a les 20 hores.

Amb direcció de Mario Gas, i interpretada per Núria Espert, Ramón Barea, Laia Marull, Germán Torres, Carlota Olcina, Àlex García, Alberto Iglesias i Lucía Barrado, Incendios és una obra cabdal de Mouawad i és la tercera part de la tetralogia La sang de les promeses.

 

Per a Núria Espert, aquesta obra és “un espectacle molt hermós, molt cru i molt poètic” i és que Incendios és un retrat emocionant i, alhora, desolador de la guerra i de les seves conseqüències. En aquest sentit, Espert dubta “molt de que aquesta obra arribi a fer-se antiquada” davant l’espiral de violència i conflictes que s’han revifat en els darrers anys, especialment a l’Orient Mitjà.

 

L’actriu ha coincidit amb Carlos Forteza, director del Teatre Principal, a assenyalar aquest muntatge com “el millor treball de Mario Gas”, que no ha pogut viatjar a Palma a causa d’una inoportuna indisposició de darrera hora.

 

Incendios narra la història de Nawal, una nina perduda en el conflicte del Líban que “gràcies als savis consells de la seva padrina travessa la història i apareixerà amb 70 anys” en un judici contra un malfactor que, “en realitat, és un judici contra la maldat”, en paraules de Núria Espert.

 

Però, Incendios és, sobretot, un missatge d’esperança davant la guerra i la violència i, segons ha pogut comprovar l’actriu des de la seva estrena, el passat setembre al Teatro de la Abadía de Madrid, “el públic surt emocionat però també esperançat amb la possibilitat de trobar una sortida” al conflicte.

 

“Molta gent me dóna les gràcies, fins i tot homes que me diuen que és la primera vegada que ploren al teatre”, afegeix Núria Espert, que als seus 81 anys, reconeix que aquest és un dels treballs que més l’han impactada.

 

“Que el teatre és únic ho he sabut sempre, però el que no he sabut fins a fer Incendios és que el que jo sent a sobre de l’escenari és també el que sent l’espectador en la seva butaca”, ha conclòs Núria Espert.