Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

La ITB de Berlín permet promoure el turisme de temporada mitjana i baixa

La ITB de Berlín permet promoure el turisme de temporada mitjana i baixa

(08/03/2017)

El Consell de Mallorca ha presentat la Ruta Ramon Llull que permetrà als turistes visitar els indrets que són imprescindibles en la vida del filòsof i, al mateix temps, gaudir dels paisatges idílics de la nostra illa. A més, ja s'han fet les primeres passes per crear la Ruta Cultural Europea Ramon Llull.

El Consell de Mallorca ha estat present, un any més, a la fira turística internacional ITB de Berlín. La delegació de la institució insular ha estat encapçalada pel president, Miquel Ensenyat; el conseller d'Economia i Hisenda, Cosme Bonet, i la directora insular de Turisme, Promoció Econòmica i Artesania, Paula Ginard.
Enguany, s'ha apostat pel turisme cultural i s'ha presentat la Ruta Ramon Llull, dins la campanya Better in winter. Aquesta ruta recorrer els llocs imprescindibles per conèixer la figura d'un dels mallorquins més universals com, per exemple, el Monestir de la Real, el Puig de Randa o el Monestir de Miramar, entre d'altres.
El president ha explicat que, amb aquesta iniciativa, "venim a ensenyar que Mallorca és molt més que sol i platja. Per això, apostam per un turisme cultural que ens permetrà llevar pressió a la temporada alta i arribar a un tipus de turisme més sostenible i més respectuós amb l'entorn".
El Consell "vol apostar per un turisme que aporta valor afegit. Volem visitants que descobreixin tot allò que té per oferir la nostra illa. Mallorca vol aparèixer com un destí turístic per visitar durant tot l'any perquè te oferta cultural i patrimonial", ha assegurat el conseller Bonet.
També s'ha anunciat que s'ha posat en marxa la Ruta Cultural Europea Ramon Llull. En aquest sentit, s'han mantingut contactes amb el Ministeri d'Educació, Cultura i Esports i, el mes que ve, es durà a terme una reunió a Brusel·les amb els responsables de les rutes europees.
Ensenyat ha afirmat que "no és casualitat que el Consell hagi triat a Ramon Llull per posar la nostra illa sobre el mapa del turisme cultural. Seguir els camins de Llull és recórrer la història i la cultura d'Europa i de bona part de la Mediterrània".
Per la seva part, Bonet ha exposat que "el turisme es planteja com una forma de creixement econòmic sostenible per a les regions implicades. Més ennlà d'aquest objectiu turístic, es persegueixen la cohesió social i el respecte pel medi ambient".
Després de la presentació, Ensenyat, Bonet i Ginard han visitat els distints stands dels municipis que també es promocionen a Berlín.
La fira turística continua demà i, a les 15 hores, el Consell presentarà el movie map de Mallorca. Aquest mapa, elaborat per la Mallorca Film Commission, consisteix en un grapat de localitzacions a l'illa on s'han gravat pel·lícules i sèries que han estat projectades a nivell internacional.