Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

La natura vista amb els ulls d’Andreu Maimó arriba a la Misericòrdia

La natura vista amb els ulls d’Andreu Maimó arriba a la Misericòrdia

(31/10/2017)

I ho fa amb l’exposició “Andreu Maimó. Quan l’art restaura la memòria”, que reuneix una vuitantenta de peces de l’obra més recent de l’artista felanitxer. Maimó exposa per primera vegada al Centre Cultural la Misericòrdia en una mostra organitzada pel Departament de Cultura del Consell de Mallorca i comissariada per Guillem Frontera, que s’inaugura aquest dijous, 2 de novembre.

“Som un gran enamorat de la meva feina. Observo el meu entorn per poder contar coses”. Així es defineix Andreu Maimó als 71 anys, després d’una llarga vida dedicada a l’art. La passió per la natura ha marcat la seva obra, amb especial predilecció per les figueres nues a l’hivern i per les ferides que la mà de l’home deixa en vinyes, arrels, soques... Treballador incansable, “faig feina tots els dies de l’any”, assegura que les seves obres “poden semblar senzilles però són molt complicades”. Al llarg de la seva trajectòria artística ha conreat diversitat de disciplines: la litografia, el gravat i xilografia realitzades al taller Can Vent, a Felanitx, així com pintura, escultura i estructures ceràmiques.

 

Ara una vuitantenta de peces produïdes per Andreu Maimó des de l’any 2010 fins a l’actualitat s’obren pas a la capella del Centre Cultural la Misericòrdia i a la sala multiusos de la tercera planta de l’edifici.

 

“Fa un any que tenim en ment aquesta exposició” ha explicat el vicepresident primer i conseller de Cultura, Francesc Miralles: “és un projecte especial per la persona que el representa però també pel contingut, que parla de la natura, de foravila, del contacte amb la terra i amb el nostre entorn...són qüestions amb les quals me sent molt reconegut. També estic content que aquesta mostra contribueixi a ampliar la trajectòria consolidada d’Andreu Maimó: hi haurà molta gent que sabrà reconèixer la seva obra per les seves característiques però també per la seva qualitat”.

 

No es tracta d’una exposició antològica ni d’una mostra retrospectiva sinó, més aviat, de la presentació en societat de l’obra de tota una vida que transita per diferents temàtiques: figueres, vinyes, ceps i rapes, magranes, pinyes i figues, retrats i autoretrats. “El seu món són aquests elements”, afegeix Guillem Frontera, comissari de l’exposició, “objectes que descobreix, comença a estudiar-los i els treballa convertint la seva feina en un ambiciós projecte d’exploració. Les seves obres no se repeteixen. Estam davant un artista únic, singular, un treballador constant que es manifesta amb totes les eines que té al seu abast”.

 

La mostra s’inaugura aquest dijous, 2 de novembre, a les 20 hores a la capella del Centre Cultural la Misericòrdia, on es podrà visitar fins al 15 de desembre.