Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

10 joves desocupats han començat avui a estudiar i treballar en el projecte de garanties juvenils “Es Murtar de Son Amer”

10 joves desocupats han començat avui a estudiar i treballar en el projecte de garanties juvenils “Es Murtar de Son Amer”

(29/01/2016)

Durant un any els participants rebran formació pràctica i teòrica i obtindran dos certificats de professionalitat

El Departament de Medi Ambient, amb la participació del SOIB, ha iniciat avui el curs de garantia juvenil “Es Murtar de Son Amer”, un projecte mixt d’ocupació i formació per a joves, cofinançat pel Fons Social Europeu a través del programa Operatiu d’Ocupació Juvenil i de la iniciativa d’Ocupació Juvenil. L’objectiu del projecte és el de millorar les aptituds i competències professionals dels joves participants desocupats inscrits en el Sistema Nacional de Garantia Juvenil.

Al projecte, que té una durada d’un any i que es durà a terme a la finca de Son Amer, hi participen 10 alumnes-treballadors d’entre 18 i 29 anys. És un programa de formació dual, on es combinarà la formació teòrica amb l’experiència pràctica amb treball real. El 72% de la seva jornada serà de treball efectiu i la resta serà destinada a la formació teòrica.

Els alumnes rebran formació a través de les accions dissenyades i coordinades pels professors i el director del projecte. Una formació amb la qual obtindran els certificats de professionalitat AGAR 0309 d’activitats auxiliars en conservació i millora de forests i el certificat AGAX 0208 d’activitats auxiliars en agricultura. A més, rebran formació complementària en informàtica, sensibilització ambiental, inserció laboral, tècniques de recerca d’ocupació i foment i promoció del treball autònom.

Els alumnes-treballadors aconsegueixen mitjançant un itinerari individualitzar, acreditar la seva experiència laboral que els permetrà la seva requalificació professional i les seves possibilitats futures d’ocupació.