Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

113 persones han demanat l'ingrés durant el 2016 a un centre de gent gran en el marc del programa d'Estades Temporals de l'IMAS

113 persones han demanat l'ingrés durant el 2016 a un centre de gent gran en el marc del programa d'Estades Temporals de l'IMAS

(18/07/2016)

Amb aquest programa l'IMAS pretén facilitar el descans dels familiars cuidadors que durant l’any s’han de fer càrrec de la persona major depenent a la seva pròpia llar. El 82% de les peticions d'aquest servei que pretén facilitar el descans o la recuperació dels cuidadors han estat acceptades per part del Departament de Benestar i Drets Socials del Consell de Mallorca.

L'Institut Mallorquí d'Afers Socials (IMAS) ha rebut des del mes de gener de 2016 un total de 113 sol·licituds de persones majors dependents per tal de poder accedir al programa d'Estades Temporals als centres residencials de l'IMAS, destinat a persones majors que necessiten ser ateses puntualment fora del seu domicili. Amb aquest programa, l’objectiu de l'IMAS és facilitar el descans dels familiars cuidadors que durant l’any s’han de fer càrrec de la persona major depenent a la seva pròpia llar.

 

D'aquestes 113 sol·licituds, fins el moment s'ha donat ja el vist-i-plau a 93, xifra que suposa el 82% del total de les peticions. Per altra banda, 7 sol·licituds han estat denagades per no complir el perfil de temporalitat, dues s'han desestimat per falta de documentació, i altres 11 estan pendents de la seva tramitació.

 

De les 93 sol·licituds que s’han acceptat, la majoria (66) han estat presentades per descans o vacacions del cuidador, mentre que per convalescència se n'han presentat un total de 27.

 

Pel que fa al sexe, la majoria de les persones sol·licitants són dones (76) i, respecte a l'edat, de les 113 sol·licituds actuals, més de la meitat (61) són persones majors de 84 anys, mentre que 38 tenen entre 75 i 84, i 14 entre 65 i 74 anys.

 

A dia d'avui, l'IMAS disposa de 20 places residencials per a estades temporals, repartides de la següent manera: 10 a la residència La Bonanova, 3 ala Llar d'Ancians, 5 a la residència Bartomeu Quetglas de Felanitx, i 2 a Huialfàs (Sa Pobla). Es tracta de places destinades a ingressos que oscil·len entre 6 i 60 dies i que pretenen donar resposta a les següents situacions puntuals:

 

- Persones majors que viuen habitualment soles però que necessiten ser ateses durant un temps en estar convalescents d’una malaltia, accident o intervenció que no requereix hospitalització, o bé que necessiten un lloc on estar mentre fan obres a casa seva.

 

- Persona depenent que viu amb la seva família però que necessita ser atesa perquè la persona que la cuida es troba convalescent per malaltia, accident o intervenció.

 

- Persones dependents que viuen amb els seus familiars però que després d’una malaltia, accident o intervenció necessiten cures especialitzades durant un temps determinat que no es poden donar en l’entorn familiar o bé s'ha produït qualque imprevist que impedeix que aquesta persona major rebi l’atenció adequada.

 

- Vacances familiars del cuidador. En aquest cas el temps màxim d’ingrés és d’un mes.