Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

2’9 milions d’euros del Consell per fer millores als municipis del Pla, Llevant i Migjorn 

2’9 milions d’euros del Consell per fer millores als municipis del Pla, Llevant i Migjorn 

(21/02/2020)

El Pla especial d’ajudes per a obres i serveis de competència municipal de 2019 ha repartit, en total, 9,7 milions d’euros

El Consell de Mallorca ha atorgat 2.952.893,38 € a 17 municipis del Pla, Llevant i Migjorn de Mallorca. Es tracta de les subvencions del Pla especial d’ajudes per a obres i serveis de competència municipal de 2019, els convenis de les quals s’han signat a Manacor entre la presidenta Catalina Cladera, el conseller de Promoció Econòmica i Desenvolupament Local, Jaume Alzamora, i representants dels consistoris. 

Anteriorment, ja s’havien signat convenis amb altres 35 ajuntaments i l’Entitat Local Menor de Palmanyola. La quantitat total de les subvencions atorgades amb aquest Pla ascendeix a 9.797.258,49 euros. 

La finalitat d’aquestes ajudes és executar projectes de millora en serveis i infraestructures municipals. Per això, es presenten projectes de condicionament de carrers, reparació de fuites d’aigua, enllumenat, instal·lacions esportives, adquisició i rehabilitació d’edificis… Un dels criteris que han de complir els projectes és dedicar un mínim de 15.000 euros a qüestions d’accessibilitat. 

Tal com ha explicat la presidenta Cladera, els convenis signats avui permeten als consistoris, en definitiva, “finançar obres i infraestructures municipals i millorar la vida dels pobles. Els ajuntaments actuen dins les seves competències, ajudats i reforçats pel Consell de Mallorca. Per a nosaltres, ajudar als ajuntaments és molt important. Creim en aquest tipus de política i seguirem apostant-hi”. En aquest sentit, ha explicat que una mostra del compromís del Consell amb el municipalisme “és que a partir d’ara el Pla d’obres i serveis serà bianual, de forma que enguany ja podran planificar les obres de dos anys, i ja tendran assignats els recursos que els dona el consell insular per aquest període. Això millora, sense cap dubte, la planificació que poden fer d’aquesta legislatura els ajuntaments respecte a aquelles obres que necessiten”. 

Segons el conseller encarregat de l’àrea de Cooperació Local, Jaume Alzamora, ha afegit que els convenis signats avui “van en la línia d’ajudar els municipis per millorar les seves infraestructures, però sobretot per aconseguir una millor sostenibilitat. Hi ha projectes de millora d’accessibilitat, com és el cas d’un ascensor al Museu de Manacor, de millora de la xarxa d’aigua, com la renovació de les canonades a Sant Joan i Santa Margalida, o de reducció de les emissions de CO2, gràcies a la compra de vehicles elèctrics.”
 
Les quanties de cada subvenció van en funció de la població, de manera que els municipis més petits arriben als 240.000 (Petra, Montuïri, Maria de la Salut). Aquest criteri de població està afinat a més amb un criteri del nombre de nuclis urbans que té cada municipi.

Consulta els 34 projectes finançats aquí: https://web.conselldemallorca.cat/documents/559414/0/20200221_Pla_Inversions_Municipals_Llevant_Pla_Migjorn.pdf/66f8248a-3832-4599-ea12-0135e583b006?t=1582275576271