Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

2.321 persones s’han inscrit als tallers organitzats pels centres de gent gran de l'IMAS

2.321 persones s’han inscrit als tallers organitzats pels centres de gent gran de l'IMAS

(22/09/2015)

El taller de coaching o el de càlcul mental per fomentar l'autonomia de les persones majors son algunes de les novetats de les activitats que arranquen durant aquesta setmana a les llars i residències de l’Institut Mallorquí d’Afers Socials.

Els centres de gent gran gestionats per l'Institut Mallorquí d'Afers Socials (IMAS) arrancaran durant aquesta setmana els seus tallers i cursos amb un total de 2.321 places cobertes per persones majors, sòcies o residents, d'aquests centres del Consell de Mallorca: la residència la Bonanova, la Llar d'Ancians, la residència Bartomeu Quetglas (Felanitx), Huialfàs (sa Pobla), Llar de Felanitx, Llar de Manacor, Llar de Llucmajor, Llar Reina Sofia i Llar Avinguda Argentina.

 

La resposta dels usuaris de les llars i residències de l’IMAS ha tornat ser satisfactòria en la inscripció dels tallers per al curs 2015-16, que enguany incorpora novetats destacades com són el taller de coaching a la Llar Avinguda Argentina, o el segon nivell de càlcul mental a la Llar Reina Sofia.

 

En aquest sentit, la consellera de Benestar i Drets Socials del Consell i presidenta de l’IMAS, Margalida Puigserver, ha manifestat la seva satisfacció per la bona acollida que han tengut els cursos i tallers organitzats per les llars i residències dependents de l’organisme que presideix.

 

Igualment, es mantenen els tallers i cursos més tradicionals com són les manualitats, el tall i confecció, el teatre, el ball de bot, la pintura o la gimnàstica, entre d'altres, així com també altres menys clàssics com poden ser la informàtica o la musicoteràpia en tots aquells centres on hi ha demanda.

 

Des de l’IMAS asseguren que el seu principal objectiu és el de fomentar un envelliment actiu amb la participació de les persones majors a activitats i tallers que els ajudin a desenvolupar les seves habilitats cognitives i socials, així com també a prevenir, en la mesura del possible, el deteriorament cognitiu propi de l'envelliment. Igualment, es vol incentivar les ganes i la il·lusió de les persones majors dins de les seves possibilitats, evitant l’aïllament social i promovent la seva autonomia.