Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

273 establiments hostalers de Mallorca incrementen més d’un 10% la recollida de vidre durant el Pla d’Estiu d’Ecovidrio

273 establiments hostalers de Mallorca incrementen més d’un 10% la recollida de vidre durant el Pla d’Estiu d’Ecovidrio

(31/10/2017)

Entre els mesos de juny, juliol i agost s’han aconseguit recollir 3.200 tones d’envasos de vidre. La tendència a separar en origen aquesta fracció creix any rere any

La consellera de Medi Ambient, Sandra Espeja, ha presentat avui, juntament amb el gerent de zona d’Ecovidrio, Roberto Fuentes, els resultats del Pla d’Estiu 2017 d’Ecovidrio. Un Pla que enguany s’ha posat en marxa a 273 bars i restaurants de Palma, Santanyí, Llucmajor i Ses Salines, amb l’objectiu de potenciar la seva recollida de vidre.

 

La campanya, que s’ha duit a terme els mesos de juny, juliol i agost, ha permès recollir 3.200 tones de vidre, el que suposa un increment del 10,2% del respecte el mateix període de l’any passat.

 

Per aconseguir aquestes dades, des d’Ecovidrio s’ha multiplicat l’abast i la dimensió del Pla respecte de l’any 2016. S’han instal·lat 58 contenidors i s’han entregat 276 cubs adaptats a les necessitats dels professionals de l’hoteleria. A més, es va ampliar la freqüència de recollida de vidre per gestionar adequadament l’elevada afluència de visitants i l’augment de l’activitat en el sector hoteler i ha duit a terme més de 720 inspeccions dels contenidors.

 

Segons les darreres dades d’enguany fins al mes de setembre, els mallorquins han reciclat un total de 21.054 tones de vidre. Una dada molt positiva si tenim en compte que en tot el 2016 es varen reciclar 24.717 tones, el que posa de manifest la tendència creixen a separar en origen aquesta fracció.

 

Pel que fa a la taxa de contenització , Mallorca se situa a una mitjana de 254 habitants per contenidor, el que suposa un total de 3.397 iglús per a residus d’envasos de vidre instal·lats.

 

Per acabar la presentació, Ecovidrio ha fet entrega del guardó “Iglú Verd” als municipis de Santanyí, Llucmajor, Palma i Ses Salines per haver aconseguit superar la xifra de reciclatge de vidre respecte a l’any anterior. A l’acte també hi ha estat presents el batle de Ses Salines, Bernat Roig, el batle de Santanyí, Llorenç Galmés, el batle de Llucmajor, Bernadí Vives, el director de qualitat urbana d’Emaya, Felipe Belinchon i la presidenta d’Emaya, Neus Truyol.