Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

318 establiments hostalers de Palma i Calvià incrementen un 14% la recollida de vidre durant el Pla d’Estiu d’Ecovidrio

318 establiments hostalers de Palma i Calvià incrementen un 14% la recollida de vidre durant el Pla d’Estiu d’Ecovidrio

(09/11/2016)

Entre els mesos de juliol i agost s’han aconseguit recollir més de 2.450 tones d’envasos de vidre

La consellera de Medi Ambient, Sandra Espeja, ha presentat avui, juntament amb el gerent de zona d’Ecovidrio, Roberto Fuentes, i el director general d’Educació Ambiental, qualitat Ambiental i Residus, Sebastià Sansó, els resultats del Pla d’Estiu 2016 d’Ecovidrio. Un Pla que enguany s’ha posat en marxa a 318 bars i restaurants de Palma i Calvià, amb l’objectiu de potenciar la seva recollida de vidre.

 

La campanya, que s’ha duit a terme els mesos de juliol i agost, ha permès recollir 2.457 tones de vidre, 302 tones més que l’any anterior, el que suposa un increment del 14%.

 

Per aconseguir aquestes dades, des d’Ecovidrio s’ha multiplicat l’abast i la dimensió del Pla respecte de l’any 2015. S’han instal·lat 90 contenidors i s’han entregat 272 cubs adaptats a les necessitats dels professionals de l’hoteleria. A més, es va ampliar la freqüència de recollida de vidre per gestionar adequadament l’elevada afluència de visitants i l’augment de l’activitat en el sector hoteler.

 

La consellera Espeja ha assenyalat la importància d’involucrar al sector hoteler en iniciatives com aquesta, ja que són un dels principals consumidors de vidre. A més, ha recordat que un dels principals objectius del Departament de Medi Ambient és augmentar la recollida selectiva en totes les seves fraccions i que per això es va posar en marxa un programa de suport als municipis perquè autogestionessin la seva recollida selectiva de manera més propera i adaptada a les seves necessitats. “Una proposta que ja ha donat resultats positius, per exemple a Valldemossa on no s’arribava ni al 10% de recollida selectiva i que en un mes varen aconseguir arribar al 70% i segueixen incrementant aquesta xifra”, ha destacat.

 

Per la seva part, Roberto Fuentes ha recalcat que “els resultats d’aquesta edició del Pla Estiu, no fan més que demostrar el fort compromís que existeix a Mallorca amb el medi ambient i la sostenibilitat, mitjançant el reciclatge d’envasos de vidre”

 

Sebastià Sansó també ha volgut donar l’enhorabona a Ecovidrio per la iniciativa finançada, en part, pel conveni que mantenen l’administració i l’entitat, i ha mostrat el seu suport a aquest tipus de campanyes que cerquen incrementar la taxa de reciclatge.

 

Per acabar la presentació, s’ha fet entrega d’un guardó a la gerent d’Emaya, Inma Mayol, i al president de Calvià 2000, Andreu Serra, per haver incrementat els seus percentatges de recollida de vidre durant els mesos que hi ha durant el Pla Estiu 2016.