Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

L'Imas i Creu Roja engeguen el pla de cribats massius per monitoritzar les 44 residències de gent gran de Mallorca

L'Imas i Creu Roja engeguen el pla de cribats massius per monitoritzar les 44 residències de gent gran de Mallorca

(09/09/2020)

De manera periòdica, es duran a terme més de 6.500 proves PCR entre usuaris i treballadors dels centres públics i privats de tota l’illa


Per monitoritzar la situació de les residències de la tercera edat de Mallorca, la Direcció Insular de Gent Gran de l'Institut Mallorquí d'Afers Socials (IMAS) ha contractat els serveis de l'Hospital de la Creu Roja per a que s’encarregui de realitzar proves PCR massives a 44 residències de Mallorca amb l'objectiu de garantir que les seves instal·lacions estiguin lliures de COVID-19.

El dispositiu de la Creu Roja, que ha començat aquest servei a principis d'aquesta setmana, està compost per un equip d'infermers / es i auxiliars de clínica que es traslladaran cada dia a una residència, tant privades com públiques, per a realitzar un cribratge preventiu a prop de 3.537 persones usuàries que resideixin en elles. D'altra banda, tot el personal laboral dels centres, acudirà a l'Hospital de la Creu Roja a realitzar-se les proves PRC.

Un cop realitzades les proves, s'enviaran a el laboratori de l'Hospital Universitari de Son Espases i serà l'IB-SALUT el responsable de notificar els resultats.

El president de l’IMAS i conseller de Drets Socials, Javier de Juan, va explicar aquest dimarts, en una roda de premsa conjunta amb la consellera de Salut, Patricia Gómez, que des de l’Institut Mallorquí d’Afers Socials es fa feina en dues línies per contenir la COVID  a les residències. 

De Juan explicar que és una prioritat tenir una radiografia de l’expansió del virus als centres de gent gran i va destacar la importància de separar els usuaris positius dels negatius per evitar la propagació. En aquest sentit, d’una banda, es treballa en la reorganització d’espais. La institució insular està tancant amb un grup privat habilitar una residència per positius en coronavius que estiguin asimptomàtics i una altra que albergaria els negatius dels centres residencials que ho hagin de menester. 

D’altra banda, s’ultimen detalls per habilitar una nova residència que albergaria també usuaris de tota la xarxa residencial de Mallorca que siguin positius en COVID i que no hagin de menester ingrés hospitalari. També s’habilitarà un hotel a la Platja de Palma per a persones no depenents positives que no poden complir amb l’aïllament a ca seva.