Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

Increment rellevant de participació als Premis Mallorca de Creació Literària

Increment rellevant de participació als Premis Mallorca de Creació Literària

(22/09/2020)

S’han rebut 193 originals, 31 dels quals aspiren al primer premi de literatura infantil.

El termini de presentació d’obres per als Premis Mallorca de Creació Literària s’ha tancat amb cent noranta-tres obres presentades en total, «un increment rellevant» segons la vicepresidenta i consellera de Cultura, Patrimoni i Política Lingüística, Bel Busquets, qui ha considerat «una bona notícia per a la creació literària en la nostra llengua i una demostració del prestigi dels Premis Mallorca».

Concretament, s’han rebut seixanta-nou obres de poesia (vint al 2019), quaranta de narrativa (tretze al 2019), tretze d’assaig (cinc al 2019) i quaranta de teatre, a més de les trenta-una de literatura infantil, una categoria que es convoca per primera vegada enguany i que inclou text i il·lustracions.

La dotació econòmica dels guardons de literatura infantil i texts teatrals és de 10.000 euros cadascuna, mentre que el Premi Mallorca de narrtiva està dotat amb 25.000 euros, el d’assaig rebrà 19.000 euros i 15.000 l’obra guanyadora en la categoria de poesia.

Enguany el Premi Mallorca no inclou l’edició de l’obra. Així, el Consell editarà les obres guanyadores i en farà promoció, a través de l’editorial a la qual s’adjudiqui aquest encàrrec per concurs públic.

Jurats

Els jurats de les diferents categories han d’emetre un veredicte abans del 15 de desembre. Cada jurat està format per cinc persones de reconegut prestigi dins l’àmbit de la cultura de parla catalana.

Així, el jurat del Premi Mallorca 2020 de narrativa està presidit per Melcior Comes i Cladera, i en formen part Miquel Esteve Valldepérez, Carlota Gurt i Daví, Francesc Mesperuza Rotger i Gemma Ruiz i Palà.

Pel que fa al jurat del Premi Mallorca 2020 de poesia, n’és el president Nicolau Dols Salas i està format per Mireia Calafell i Obiol, Francesc Company i Carrió,  Maria Agnès Llobet Deià i Jaume Mateu i Martí.

El jurat del Premi Mallorca 2020 d’assaig està presidit per Bàrbara Sagrera Antich i format per Jordi Borràs i Abelló, Mireia Boia Busquet, Antoni Mas i Forners, i Joaquim Valdivielso Navarro.

D’altra banda, Francisco Ramon Romeu Sánchez presidirà el jurat del Premi Mallorca 2020 de teatre, que està format, a més, per Marta Barceló Femenies, Antoni Gomila Nadal, Margarita López Gispert i Miquel Àngel Torrens Llabrés.

I el jurat del Premi Mallorca 2020 de narrativa infantil està presidit per Roser Ros i Vilanova, i format per Teresa Duran i Armengol, Margalida Llabrés Abrines, Josep Maria Molist i Sadurní, i Joan Portell Rifà.

Com a novetat, també derivada del temps de coronavirus, les reunions del jurat poden ser telemàtiques, una possibilitat que a banda de minimitzar riscs de contagi també redueix els costs.

Les obres guardonades es mantindran en secret fins que es faci l’entrega dels Premis Mallorca de Creació Literària 2020, en el marc dels actes de la Diada del 31 de desembre.