Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

La Fundació Mallorca Literària reprèn el cicle dedicat a Miquel dels Sants Oliver en el centenari de la seva mort

La Fundació Mallorca Literària reprèn el cicle dedicat a Miquel dels Sants Oliver en el centenari de la seva mort

(01/10/2020)

El cicle es va haver d'ajornar per la pandèmia

La Fundació Mallorca Literària reprendrà aquesta tardor el cicle de conferències dedicat a Miquel dels Sants Oliver (1864-1920), en el seu centenari. El cicle, programat en la primavera d’enguany, es va haver d'ajornar per la pandèmia i només es va poder arribar a realitzar la seva conferència inaugural, «La cultura a Mallorca al voltant del 1900. El paper de Miquel dels Sants Oliver», a càrrec de Damià Pons.

El cicle de conferències en el centenari de la mort de Miquel dels Sants Oliver està format per quatre conferències i una taula rodona amb periodicitat quinzenal, sempre a les set de l'horabaixa, a l'edifici Sa Riera de la Universitat de les Illes Balears (Carrer Miquel dels Sants Oliver, 2, Palma). Cal inscripció prèvia ainfo@mallorcaliteraria.cat, ja que les places són limitades. S'han demanat hores de formació del professorat.

El cicle el reprendrà dia 7 d'octubre, el professor Pere Rosselló Bover, qui parlarà de Miquel dels Sants Oliver, l'escriptor. El periodista i llicenciat en Història Francesc M. Rotger, dia 21 d'octubre, es referirà a Turisme, política i autonomia als articles de Miquel dels Sants Oliver. L'escriptora Rosa Planas intervindrà, dia 4 de novembre, sobre Palma entre dos segles (1880-1920) i el professor d'Història Contemporània, Antoni Marimon parlarà en torn a Miquel dels Sants Oliver, historiador i ideòleg, dia 11 de novembre.

La cloenda del cicle la marcarà la taula rodona que es celebrarà dia 2 de desembre amb la participació de l'escriptor Sebastià Alzamora, el professor i periodista Antoni Janer, els historiadors Antoni Trobat i Catalina Martorell Fullana i Jaume Garau, de Palma XXI, així com Carlota Oliva, de la Fundació Mallorca Literària, com a moderadora.

Miquel dels Sants Oliver fou llicenciat en Dret, director de banc, poeta, narrador, historiador i articulista; fundador de La Roqueta i de l'Institut d'Estudis Catalans, president de l'Ateneu Barcelonès i director de La Almudaina i La Vanguardia. Als seus textos periodístics va introduir temes com ara l'activitat turística o l'autonomia a les Balears. El cicle conta amb la col·laboració del Servei d'Activitats Culturals de la Universitat de les Illes Balears, l'Ajuntament de Palma, l'Institut d'Estudis Catalans i amb el suport de la Biblioteca de Cultura Artesana i Palma XXI.

Coincidint amb aquesta represa del cicle, la Institució de les Lletres Catalanes també s'ha sumat a l'homenatge a l'autor dedicant-li una postal amb vers extret del poema "El moliner", publicat el 1910 al seu volum Poesies.

Podeu consultar el programa aquí​​​​​​​