Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

El Consell de Mallorca i la UIB promouran el turisme cultural i museístic a Mallorca

El Consell de Mallorca i la UIB promouran el turisme cultural i museístic a Mallorca

(05/10/2020)

El projecte de la UIB Realitat museística i diàleg euroregional va ser seleccionat a la convocatòria Cultura Euroregió 2019

El conseller de Turisme i Esports, Andreu Serra, i el doctor Llorenç Huguet, rector de la Universitat de les Illes Balears, han signat un conveni de col·laboració per promoure el turisme cultural i museístic a Mallorca. 

El projecte Realitat museística i diàleg euroregional és un projecte de la UIB que ha estat seleccionat a la convocatòria Cultura Euroregió 2019. Alguns dels seus objectius són fomentar el turisme museístic a l’illa i impulsar la destinació Mallorca com a destinació cultural.

El projecte vol analitzar i fer propostes d’actuació en l’àmbit del turisme cultural i de museus. En el marc d’aquests objectius, es pretenen dur a terme actuacions com les següents:

  • Anàlisi prospectiva de museus d’història, art contemporani, etnologia i arqueologia a les Illes Balears, Catalunya i Occitània, juntament amb la Universitat de Perpinyà Via Domitia, la Universitat Rovira i Virgili, i l’Ateneu Barcelonès.
  • Realització de tres seminaris (un a cada territori) amb la presència de personalitats rellevants en el camp museístic, durant els quals es presentaran els resultats dels estudis duts a terme.
  • Publicació de fulletons desplegables en què aparegui cartografiada la realitat museística. Es repartiran als museus, oficines de turisme i entitats culturals i ciutadanes, entre d’altres.

El Consell de Mallorca, a través del Departament de Turisme i Esports, aporta 12.000 euros al projecte, que es destinaran, entre d’altres, a organitzar jornades d’estudis i a finançar una publicació.

També han assistit a l’acte el doctor Sebastià Serra, professor d’Història; la doctora Francesca Lladó, professora d’Història de l’Art; Lucía Escribano, directora insular de Turisme; i Joan Gaspar Vallori, secretari tècnic del Departament de Turisme i Esports del Consell de Mallorca.