Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

El Consell reitera el seu compromís amb la programació cultural arreu de Mallorca

El Consell reitera el seu compromís amb la programació cultural arreu de Mallorca

(06/10/2020)

La presidenta i la vicepresidenta s’han reunit amb els ajuntaments amb l’objectiu d’explicar les eines de què disposa el Consell per facilitar la programació cultural

La presidenta del Consell, Catalina Cladera, i la vicepresidenta i consellera de Cultura, Patrimoni i Política Lingüística, Bel Busquets, s’han reunit avui amb representants dels ajuntaments de l’illa per a reiterar el compromís del Consell amb la programació cultural als municipis. A la trobada també hi han assistit la directora insular de Cultura, Maria Pastor, i la delegada de Cultura del Govern, Catalina Solivellas.

El Consell ha impulsat aquesta reunió perquè “en aquests moments és important apostar per mantenir viu el sector de la cultura i dinamitzar culturalment els municipis de Mallorca”, ha dit Cladera, i per això ha incidit en que «és necessari que totes les institucions, tant a nivell insular, com local i autonòmic, treballem plegats en la promoció d’activitats culturals arreu de l’illa».

Tant la presidenta com la vicepresidenta Busquets han llençat un missatge de tranquil·litat i confiança sobre els esdeveniments culturals perquè “la cultura és segura i és necessària per una societat cohesionada i lliure i, a més, s’ha de potenciar perquè és una activitat econòmica de la qual depenen moltes famílies”.

Durant les trobades amb els consistoris, una el dematí i una el capvespre, la vicepresidenta del Consell i consellera de Cultura, Patrimoni i Política, Lingüística, Bel Busquets, ha recordat que el Consell ha modificat la convocatòria del CACIM (Catàleg d’Activitats Culturals) i n’ha ampliat el catàleg per tal de facilitar als consistoris la reprogramació de les activitats previstes durant l’estat d’alarma i també la contractació de noves durant el que queda d’any.

Així, Busquets ha recordat que “són més de 500 espectacles i activitats de qualitat de companyies mallorquines” i ha reiterat el seu compromís per facilitar que la cultura arribi a cada racó de Mallorca.

Per això, es manté el pressupost destinat als ajuntaments per a la programació d’activitats culturals, 800.000 euros, i s’ha ampliat el termini per la realització d’activitats, inicialment previst fins al 30 de juny, fins al 30 de novembre.

D’altra banda, Solivellas ha explicat que “des de la Delegació de la Presidència per a la Cultura del Govern hem mantingut un contacte constant amb el sector cultural per a transmetre a la Conselleria de Salut les seves necessitats i adaptar els protocols sanitaris perquè la cultura pogués continuar amb la seva activitat en l'entorn més segur possible. Hem de transmetre el missatge que la cultura és segura. Ara, més que mai, necessitem la cultura. La necessitem els ciutadans i els qui treballen en ella. Per això, volem animar als ajuntaments que contractin espectacles culturals amb l'ajuda de les institucions".