Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

L’IMAS amplia l’equip del Servei d’Inspeccions

L’IMAS amplia l’equip del Servei d’Inspeccions

(16/10/2020)

Dos nous professionals s’incorporaran com a inspectors al Servei d’Autoritzacions, Acreditació, Registre i Inspecció de Centres i Serveis Socials

El Servei d'Autoritzacions, Acreditació, Registre i Inspecció de Centres i Serveis Socials de l’Institut Mallorquí d’Afers Socials (IMAS) s’amplia amb la incorporació de dues noves persones que passaran a format part de l’equip de professionals que s’encarrega de supervisar i acreditar la correcta gestió del servei de la xarxa assistencial de serveis socials de Mallorca.

Fins ara, l’equip del servei estava format per 7 persones; una cap de servei, dues inspectores, una jurídica, una instructora d'expedients sancionadors, una arquitecta i un auxiliar administratiu, als que s’afegiran dos inspectors més per a completar-lo. D’aquesta manera es podrà millorar la capacitat de resposta del servei.

El servei d’inspeccions, que depèn de l’àrea de Gerència de l’IMAS, supervisa que als diferents centres i recursos de la xarxa assistencial de Mallorca es doni una correcta atenció als usuaris, es compleixen les ratios de personals i hi hagi un manteniment adequat de les instal·lacions, entre d’altres coses. També és el servei que dóna el vis-i-plau als centres de nova creació per a que es puguin posar en marxa.

En el cas de les inspeccions, aquestes poden ser programades o venir motivades per una queixa o denúncia. En els primers 8 mesos del 2020 s’han duit a terme un total de 51 visites d’inspecció a centres, tant de gent gran com de persones amb discapacitats o de menors. En aquest sentit destacar que actualment hi ha en marxa 5 expedients sancionadors i des del mes de gener hi ha hagut un total de 14 reclamacions, de les quals 8 han requerit visita d'inspecció, 4 s'han resolt via telefònica i les 2 que queden mitjançant requeriment de sol·licitud de documentació.