Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

La ciutadania ja pot presentar candidatures als honors i les distincions del Consell de Mallorca

La ciutadania ja pot presentar candidatures als honors i les distincions del Consell de Mallorca

(16/10/2020)

Les propostes per als guardons que reconeixen la tasca de persones i entitats a favor de l’illa es poden fer fins al 25 d’octubre

El Consell de Mallorca obre un procés participatiu per presentar candidatures als honors i distincions de la institució, que es lliuraran el pròxim 20 de desembre. Així, ciutadania i entitats poden presentar les propostes presencialment als registres oficials o bé a través de la plataforma de participació ciutadana «Entre Tothom» fins al 25 d’octubre.

Els honors i les distincions del Consell de Mallorca tenen per objectiu reconèixer la tasca feta o que fan persones i entitats en benefici de Mallorca i de la seva ciutadania. Les distincions honorífiques són: 

-    La medalla d'Honor i Gratitud de l’Illa de Mallorca. Pot concedir-se tant a persones com a corporacions i entitats col·lectives públiques o privades.
-    Fill/a Predilecte/a de l’Illa de Mallorca. Concurrència de mèrits d’excepcional qualitat i destinat a persones nascudes a Mallorca.
-    Fill/a Adoptiu/va de l’Illa de Mallorca. Concurrència de mèrits d’excepcional qualitat i destinat a persones no nascudes a Mallorca.
-    Premis Jaume II. Persones o entitats que durant el 2020 han actuat de manera destacada per promocionar els símbols, els referents històrics o el nom de Mallorca. 
 
Es poden presentar tantes propostes com es vulguin, però sempre acompanyades d’arguments que la sostinguin. Una vegada fetes públiques les candidatures, els consellers i les conselleres que conformen el Ple del Consell les avaluaran. 

Per tal de facilitar la presentació de candidatures, s’ha habilitat un apartat a la plataforma web de participació impulsada pel Consell, l’anomenada «Entre Tothom» (apartat de Debats) Aquesta eina utilitza el sistema consul, construït en codi obert, que és àmpliament reconegut i està implementat a municipis de l’Estat espanyol (Madrid, València, Gijón) i també de Mallorca (Palma i Calvià).
 
 
Com s’han de fer les propostes?
La ciutadania té dues maneres de proposar candidatures:
► A través de la plataforma de participació ciutadana: https://entretothom.net/ (secció Debats)
► Per escrit a l'atenció de la Direcció Insular de Relacions Institucionals i Projectes en els registres del Consell de Mallorca.