Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

El centre de dia de l’Hospici a Felanitx duplicarà el nombre de places passat l’estiu

El centre de dia de l’Hospici a Felanitx duplicarà el nombre de places passat l’estiu

(08/07/2020)

La presidenta del Consell, Catalina Cladera i el president de l’IMAS, Javier de Juan, han visitat algunes de les instal·lacions i serveis que la institució insular té al municipi

La presidenta del Consell de Mallorca, Catalina Cladera, s’ha desplaçat avui a Felanitx per a visitar alguns dels serveis que el Consell de Mallorca dóna al municipi, a on, juntament amb el batle Jaume Monserrat, ha mantingut diverses trobades amb agents socials i econòmics de la localitat mallorquina.

Un d’aquests serveis és el centre de dia de Felanitx, conegut com l’"Hospici", del qual la presidenta i el conseller de Drets Socials i president de l’Institut Mallorquí d’Afers Socials, (IMAS), Javier de Juan, han avançat que «quan les circumstàncies ens ho permetin, previsiblement després de l’estiu,  duplicarà les seves places fins a les 30 que ja tenim acreditades». Aquest recurs, que es posà en marxa l’any 2019 està ubicat a l’antiga residència Mare de Déu de Sant Salvador i es fruit d’un conveni entre el Govern, l’Ajuntament i l’IMAS. El centre té actualment 15 places, però tal i com han avançat, està previst que s’arribi a les 30 quan s’eliminin les restriccions derivades de la nova normalitat.

També s’han desplaçat a la residència Bartomeu Quetglas, un centre per a gent gran en situació de dependència amb 100 places, de les quals n’hi ha actualment 98 ocupades i gestionat per l’IMAS. La presidenta Cladera ha volgut destacar la feina que s’ha fet en aquest centre, ja que ha estat una de les poques residències de l’Illa «que no ha registrat cap infecció per coronavirus ni entre els seus usuaris ni entre els seus treballadors».

Dins les instal·lacions de la residència, l’IMAS compta també amb una Unitat de Convalescència, fruit d’un conveni amb la conselleria de Salut del Govern. La unitat, amb una capacitat de 10 places acull persones majors de 65 anys o de 55 amb discapacitat reconeguda, derivades de l’Hospital de Manacor, que estiguin a l’espera d’una plaça hospitalària o es trobin en situació de convalescència però sense necessitat de fer-se proves mèdiques de forma continuada.

Durant la visita a Felanitx, la presidenta Cladera i el batle Monserrat també ha mantingut una trobada amb representants de la societat argària felanitxera «Ramaders agrupats» a qui ha expressat a voluntat del Consell, mitjançant el pla de reactivació «Mallorca Reacciona» de reforçar i estimular el sector primari promovent cadenes curtes de producció i consum i enfortir la indústria de transformació alimentària local i el comerç de proximitat.

També han visitat el punt d’informació i assessorament del Consell per a autònoms i empreses a Felanitx, i a migdia s’han desplaçat a l’hotel Robinson, un dels equipaments hotelers del municipi que ha format part del pla pilot d’obertura al turisme a Mallorca. Allà han recordat l'esforç del Consell per incentivar i recuperar l'activitat turística a través de la redefinició del pla de promoció turística del Consell, que mitjançant accions incloses al pla "Mallorca Reacciona" promou l'illa de Mallorca com a destinació segura, intel.ligent, sostenible i de qualitat.

​​​​​​​