Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

Tierras del Sud, una obra documental sobre la pervivència del colonialisme al segle XXI

Tierras del Sud, una obra documental sobre la pervivència del colonialisme al segle XXI

(12/11/2020)

Les funcions són el dissabte 14, a les 20 hores, i el diumenge 15, a les 18 hores

Tierras del Sud, de la parella Azkona & Toloza, desembarcarà al Teatre Principal de Palma el pròxim cap de setmana en dues funcions, el dissabte 14 de novembre, a les 20 hores, i el diumenge 15, a les 18 hores. El muntatge, segona part de la trilogia Pacífico, narra la relació existent entre les grans fortunes estrangeres i la barbàrie exercida contra els pobles indígenes llatinoamericans i, en especial, sobre el poble maputxe de la Patagònia argentina.

Seguint els paràmetres del documental escènic, el duet artístic format per Laida Azkona i Txalo Toloza-Fernández explica, a través de la paraula, d’un efectiu joc de llums i amb una gran rellevància de material audiovisual, tot un entramat d’interessos i de relacions, a vegades tan sorprenents com poc convencionals, que desemboca en formes noves de barbàrie i colonialisme sobre el territori i els seus habitants.

Tot plegat és fruit de dos anys d’investigació, un treball que va conduir la parella fins a la Patagònia, on descobriren, entre altres coses, la relació entre l’actual president de l’Argentina, Mauricio Macri, i l’actor Sylvester Stallone, o allò que uneix l’industrial italià Luciano Benetton amb el petit clan maputxe dels Curiñanco-Nahuelquir.

Tierras del Sud és un muntatge poc convencional coproduït per l’Antic Teatre, el Festival TNT i Azcona&Toloza, que ha comptat amb l’ajut del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya i el Programa Iberescena, així com amb la subvenció del Govern de Navarra.

En acabar la funció del dissabte 14, els espectadors que vulguin podran assistir a un col·loqui amb la companyia, per tractar sobre els temes desenvolupats a Tierras del Sud i conèixer tots els detalls de la creació del muntatge escènic.