Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

El Reglament d'Urbanisme de Mallorca ha estat aprovat inicialment al ple del Consell amb cap vot en contra

El Reglament d'Urbanisme de Mallorca ha estat aprovat inicialment al ple del Consell amb cap vot en contra

(12/11/2020)

La normativa té com a objectiu simplificar i agilitzar al màxim la tramitació urbanística

Després de més de sis mesos de feina participativa, el Reglament d'Urbanisme que és la concreció tècnica de la Llei d'Urbanisme de l'Illa de Mallorca, ha superat el seu primer tràmit d'aprovació al ple del Consell, amb cap vot en contra, en concret han estat 17 vots a favor i 15 abstencions, per part dels grups de l'oposició.

La consellera de Territori, Maria Antònia Garcías, ha mostrat la seva satisfacció per l’aprovació inicial i ha destacat els beneficis que durà pels municipis i també per a la població la nova normativa. "El reglament permet agilitzar al màxim tota la tramitació urbanística, la dels planejaments i també la de les llicències. Afecta la ciutadania perquè els tràmits municipals seran més lleugers amb un informe tècnic més curt, més concret i més concís, que permetrà acurçar terminis".

Garcías ha destacat que ha estat un procés participatiu de 6 mesos de durada de forma presencial i telemàtica, per mor de la pandèmia. Durant aquest temps s'ha creat 8 meses temàtiques de debat amb l’assistència de tècnics i jurídics de l'àmbit urbanístic de les diferents administracions, organitzacions, entitats, associacions, col·legis professionals, a més de ser unes meses de debat a les quals estaven convidats tots els grups polítics del Consell Insular de Mallorca. En total més de 68 persones han format part d’aquest procés participatiu.

Els principis que regeixen aquest reglament, ha explicat la consellera Garcías són els d'eficiència de l'administració pública i la simplificació del document, aclarint i desenvolupant conceptes de la Llei que s'havien establert de manera generalista.

D'altra banda, la nova normativa també homogeneïtza els paràmetres urbanístics, que implica a més de la seva sistematització i simplificació, el fet de dotar als tècnics professionals i els tècnics municipals d'eines per a millorar l'eficiència de les tramitacions. Es pot veure aquesta voluntat de simplificació, segons ha explicat la consellera de Territori en el document. "Hem aconseguit un document d'aprovació inicial que redueix un terç els preceptes del reglament de desplegament de la LOUS de Mallorca, passant de 478 a 335 preceptes, i de 459 a 309 articles".

Garcías ha assenyalat que després de la seva tramitació inicial, la nova normativa continuarà la seva tramitació i en sis mesos podria entraren vigor després de la seva aprovació definitiva.

​​​​​​​