Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

Catalina Cladera i Francina Armengol visiten les obres de la nova residència de persones majors de Pòrtol

Catalina Cladera i Francina Armengol visiten les obres de la nova residència de persones majors de Pòrtol

(13/11/2020)

Govern i Consell de Mallorca financen al 50% aquest centre de 100 places, que gestionarà l’IMAS

La presidenta del Consell de Mallorca, Catalina Cladera, i la presidenta del Govern balear, Francina Armengol, juntament amb el conseller de Drets Socials i president de l’IMAS, Javier de Juan, i la consellera d’Afers Socials i Esports del Govern, Fina Santiago, i el batle de Marratxí, Miquel Cabot, han visitat avui les obres de la nova de residència per a persones majors de Pòrtol (Marratxí), que es preveu que finalitzin a finals de 2021. 

La presidenta del Consell, Catalina Cladera, ha destacat que aquest nou centre «ha estat possible gràcies a la col·laboració interinstitucional entre totes les administracions: Govern, Consell de Mallorca i Ajuntament». El pressupost de les obres és de 8,4 milions d’euros, finançats al 50% pel Govern i el Consell de Mallorca, i s’està construint a uns terrenys que l’Ajuntament de Marratxí va cedir al Consorci de Recursos Sociosanitaris i Assistencials de les Illes Balears. 

Cladera també ha declarat que amb aquest nou recurs «posarem 100 places més a la xarxa de dependència, la qual és necessari ampliar perquè cada vegada tenim una població més envellida» i ha recalcat que «vull defensar la gestió pública que es farà d’aquesta residència i posar en valor la importància dels serveis públics perquè la pandèmia del COVID ha demostrat que la gestió pública és la que millor funciona i això és una aposta valenta en aquest sentit».

La residència constarà de dues plantes i un soterrani amb les cuines, vestuaris i instal·lacions. La superfície es de 5.400 m2 i disposa de 80 habitacions individuals i 10 dobles. En aquest sentit, la presidenta del Consell ha destacat que «hem de valorar també el tipus d’infraestructura, tant pel que fa a la seva qualitat a l’hora de d’edificar-se com al disseny del projecte. S’ha demostrat que es pot fer aquesta qualitat a les infraestructures públiques». 

El Consell de Mallorca, a través de l’IMAS, gestionarà aquestes 100 noves places residencials una vegada finalitzin les obres, la qual cosa està previst per finals de 2021. La institució insular va ampliant així  l’oferta de serveis per a la gent gran amb la voluntat de donar una millor resposta des de la gestió pública als reptes de futur com és l’envelliment de la població.