Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

El Consell inicia els tràmits per crear un nou centre cinegètic de Mallorca

El Consell inicia els tràmits per crear un nou centre cinegètic de Mallorca

(14/11/2020)

La institució insular vol llogar una finca d’almenys 30 hectàrees on dur-hi a terme activitats formatives, pràctiques cinegètiques i projectes de recerca i conservació d’espècies

El Consell de Mallorca cerca una finca per arrendar i destinar-la a centre cinegètic, un espai on realitzar activitats formatives i pràctiques cinegètiques i on dur a terme projectes de recerca i de conservació d’espècies autòctones. Per això, els pròxims dies es publicarà l’expedient de contractació de l’arrendament. 

La voluntat del Consell és arrendar l’immoble per 10 anys, per un màxim de 43.200 euros anuals, i utilitzar-lo com a nou Centre Cinegètic de Mallorca, que actualment està situat a Capocorb (Llucmajor) i ja acull activitats relacionades amb la caça i la conservació de la natura, com cursos o tirades de recorregut, organitzades per associacions, societats i entitats del sector. 

A més, s’hi desenvolupa el projecte de recuperació del conill de camp, que ha donat molts bons resultats. En els últims tres anys, s’ha produït una mitjana de 150 conills anuals d’elevada resistència contra la mixomatosi i la pneumònia hemorràgica virica, que s’han traslocat a diversos vedats. Aquests avenços en el maneig del conill de camp no haurien estat possibles sense disposar d’un centre experimental de recerca i gestió.  

Per això, després de més d’una dècada, la institució insular torna a licitar la contractació d’una finca, que ha de tenir un mínim de 30 hectàrees, un edifici habitable de mínim 100 m2, i magatzems o edificacions agrícoles. A més, ha de comptar amb accés a aigua potable i corrent elèctrica i sòl apte per aparcar un mínim de 15 vehicles. 

Els plecs de condicions de l’expedient de contractació es podran consultar a partir de dilluns 16 de novembre a la plataforma de contractació del sector públic, expedient 2020/215/PRI, o al Servei de Caça del Consell de Mallorca (carrer de General Riera, 111, Palma), i les persones interessades tendran 30 dies naturals per presentar les seves ofertes.