Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

El Consell incrementa un 35% els recursos destinats a les víctimes de violències masclistes

El Consell incrementa un 35% els recursos destinats a les víctimes de violències masclistes

(23/11/2020)

El Departament de Presidència, amb un pressupost de 18,9 milions d’euros, prioritza l’atenció a víctimes i manté l’aportació a cooperació.

Les polítiques socials desplegades en el pressupost inicial del Consell de Mallorca per a l’any 2021 s’estenen a col•lectius en situació de vulnerabilitat, com són les dones víctimes de violències masclistes, les persones LGTBI, les relacionades amb la promoció sociocultural de la gent gran i la cooperació internacional. 

Això es reflecteix en el pressupost del Departament de Presidència per a l’any que ve, que ha ajustat els comptes de les seves àrees a les necessitats derivades de la pandèmia i disposarà de 18,9 milions d’euros, amb un augment significatiu en l’Àrea d’Igualtat.

L’increment de la demanda d’atenció a víctimes de violències masclistes i la posada en marxa de serveis nous durant la situació de pandèmia ha fet que els esforços del departament s’hagin bolcat en l’atenció a les dones que són víctimes. D’aquesta manera, la Direcció Insular d’Igualtat augmentarà un 35% el pressupost respecte enguany i disposarà de 4,2 milions d’euros, que destinarà a: ampliar el servei d’atenció psicològica a dones i menors, que dobla la partida actual fins als 400.000 euros; consolidar els nous serveis creats durant la pandèmia, com el servei d’habitatge per a dones en situació de prostitució, al qual es destinaran 254.000 euros; el creixement de places del servei d’acollida, que creix en 346.000 euros, el servei d’orientació i assessorament jurídic i altres programes d’atenció.

L’increment en l’Àrea d’Igualtat també inclou la posada en marxa del nou servei d’atenció integral a persones LGTBI, amb una partida nova de 50.000 euros, les subvencions a ajuntaments i entitats en matèria d’igualtat i drets del col•lectiu LGTBI a Mallorca, i s’hi afegeix una partida de 500.000 euros d’ un programa de finançament de projectes d’emprenedoria.

D’altra banda, la Direcció Insular de Promoció Sociocultural disposarà l’any 2021 d’un pressupost de 2,5 milions d’euros, que destinarà als ajuts a associacions de tercera edat de l’illa. Es mantindran durant l’any que ve les convocatòries d’ajuts a les entitats per a inversions, manteniment i despeses dels locals i de les associacions, que ascendeix a 1,6 milions euros, a més d’altres ajuts destinats a la promoció sociocultural.

Es manté respecte l’any passat l’aportació d’1,2 milions d’euros al Fons Mallorquí de Solidaritat, en un moment en què la cooperació internacional i el reforç del municipalisme es considera necessari per lluitar contra la pandèmia, especialment, per ajudar els pobles i les regions que no disposen de recursos suficients per fer front a la crisi de la covid.

El pressupost del Departament de Presidència inclou també partides per a projectes de modernització dels elements de gestió informàtica i tramitació del Consell, i del programa «Smart Mallorca» gestionats per la Direcció Insular de Modernització, que disposarà l’any 2021 de 1,7 milions d’euros.