Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

Obre al trànsit el nou accés al polígon de Marratxí des de l’autopista d’Inca

Obre al trànsit el nou accés al polígon de Marratxí des de l’autopista d’Inca

(25/11/2020)

La presidenta del Consell, el conseller de Mobilitat i el batle de Marratxí han assistit a l’obertura de l’enllaç.

El nou enllaç del polígon de Marratxí des de l'autopista que uneix Palma amb sa Pobla (Ma- 13) ha obert aquest dimecres al trànsit. La presidenta del Consell de Mallorca, Catalina Cladera, acompanyada pel conseller de Mobilitat i Infraestructures de la institució insular, Iván Sevillano, i el batle de Marratxí, Miquel Cabot, han assistit a la inauguració d’aquest tram. També han estat acompanyats per representants del departament d’Infraestructures i de l’empresa adjudicatària de les obres. 

Les actuacions, que varen començar la darrera setmana del mes de juny han consistit en l’execució d’una entrada directa a la zona industrial per als vehicles procedents de Palma i d’un accés de sortida en direcció cap a Inca. “En quatre mesos hem fet realitat una reivindicació històrica" ha apuntat la presidenta Cladera, qui ha recordat que "no només és important millorar la connectivitat del polígon, sinó també alliberar de trànsit pesant zones residencials com Es Caülls o Es Figueral i aportar seguretat als vianants dels pas soterrat que connecta urbanitzacions d'un costat i altre de l'autopista".

El nou enllaç per a vehicles s’ha completat amb l’execució d’un pas elevat per a vianants i ciclistes (d’1,5 metres i amb una tanca de protecció) i amb altres millores al camí de Muntanya, que comunica les urbanitzacions dels Garrovers amb el polígon i amb el centre de salut ubicat a Son Ramonell.

El conseller Iván Sevillano ha explicat que “hem establert una plataforma específica per a vianants, a més, és elevada per complir amb els criteris d’accessibilitat. Estam molt satisfets de poder aportar sempre a totes les obres una visió enfocada especialment el vianant i al ciclista i no quedar-nos tan sols en les infraestructures viàries”. Sevillano ha afegit que per l’execució del projecte “s’ha reciclat bastant material, tot el reblert dels parterres s’ha fet amb restes de poda del manteniment de l’autopista i els talussos s’han fet amb un sistema d’hidro-sembra amb llavors autòctones”.

L’entrada al polígon s’ha efectuat al quilòmetre 5,5 de l’Ma- 13, a l’alçada del camí de Muntanya (que passa per sota de l’autopista) i connecta amb la zona industrial pel carrer d’es Teixidors. A més, s’ha dut a terme un accés directe des de l’autopista a la urbanització de Son Ramonell i una sortida també directa dels vehicles procedents d’aquesta zona residencial cap als pobles del Raiguer. 

El batle de Marratxí, que el passat mes de març va signar amb el departament de Mobilitat i Infraestructures el conveni per a la cessió dels terrenys municipals on s’ha fet el nou enllaç al polígon, ha destacat la bona entesa entre les dues institucions i s’ha mostrat satisfet amb el nous accés “suposa un gran avanç pels empresaris, ja que millora la connectivitat del polígon, però el més important és la facilitat que dona als veinats tant per l’entrada a la zona industrial com perquè elimina el trànsit rodat pesant de zones urbanes.”

Les obres, que s'han perllongat durant 4 mesos i dues setmanes, varen ser adjudicades a l’empresa Melchor Mascaró per un cost d’1.228.699 d’euros.