Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

El patronat de la Fundació Teatre Principal de Palma aprova la programació i el pressupost per al 2021, que arriba a 5,6 milions

El patronat de la Fundació Teatre Principal de Palma aprova la programació i el pressupost per al 2021, que arriba a 5,6 milions

(26/11/2020)

També aprova activar el Consell Assessor Tècnic, previst en els estatuts.

El patronat de la Fundació Teatre Principal de Palma s’ha reunit avui dematí telemàticament en una sessió en la qual s’ha aprovat, entre altres punts, la programació per al primer semestre de l’any que ve i el pressupost del teatre per a l’any 2021.

Així, el pressupost del Teatre Principal per a 2021 serà de 5.604.452,17 euros, dels quals 1.091.535,6 euros seran per amortitzar el préstec de la reforma del passat 2007.

El patronat també ha aprovat la constitució del Consell Assessor Tècnic, una figura prevista en els estatuts de la Fundació, però que fins ara no s’havia activat. Aquest Consell ha de «proposar les grans línies i els criteris que han de regir les activitats de la Fundació i proposar al Patronat l’aprovació del pla d’actuació per a cada exercici i, al seu dia, la memòria anual corresponent», segons estableixen els estatuts.

El Consell Assessor Tècnic estarà format per un membre de cada una d’aquestes associacions professionals: Associació d’Actors i Actrius Professional de les Illes Balears, Illescena, Associació de Dramaturgs de les Illes Balears, Promúsics Mallorca, Associació de Teatres i Auditoris Públics de les Illes Balears i Associació d’Escriptors en Llengua Catalana; i per quatre persones de reconegut prestigi dins del món de les arts escèniques i musical: Joan Arrom, Eulàlia Salbanyà, Maria Antònia Oliver i Martí Fons, sempre segons la proposta elevada per la direcció del Teatre Principal.

Així mateix, el patronat de la Fundació Teatre Principal de Palma ha aprovat la integració del Teatre Principal dins l’Associació de Teatres i Auditoris Públics de les Illes Balears i dins de les entitats Òpera Europa i Òpera Llatinoamericana.

A més, a partir d’ara les actes del patronat de la Fundació Teatre Principal de Palma es podran consultar en el web del Teatre Principal, en el Portal de Transparència.