Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

L’església d’Algaida estrena vitralls gràcies a la inversió del Consell de Mallorca

L’església d’Algaida estrena vitralls gràcies a la inversió del Consell de Mallorca

(26/11/2020)

Patrimoni ha impulsat la instal·lació d’uns vitralls dedicats a la figura de Ramon Llull amb pressupost de l’1 % cent cultural

La vicepresidenta del Consell i consellera de Cultura, Patrimoni i Política Lingüística, Bel Busquets, ha visitat avui l'església d’Algaida on s’acaben d’instal·lar uns vitralls nous dedicats a la figura de Ramon Llull que «fan lluir més el temple i revaloritzen el nostre patrimoni», ha dit la consellera, qui ha explicat que el projecte ha estat possible gràcies a la Comissió Mixta del Consell i el Bisbat de Mallorca i a la inversió de 99.978 euros provinents de l’1 per cent cultural.

Busquets ha reiterat la seva predisposició a seguir col·laborant amb ajuntaments, Bisbat i diferents administracions «per a la recuperació, protecció i difusió del patrimoni». A més, la consellera ha subratllat que «amb la feina que presentam avui dignificam i difonem la figura de Ramon Llull, just en la vigília del seu dia, que és el 27 de novembre».

El projecte de dotar l’església d’Algaida dels vitralls que s’hi acaben d’instal·lar es va gestar el 2016 amb motiu de l’Any Ramon Llull en què es commemorà el 700 aniversari de la mort del beat. L’obra es de Nils Burwitz i s’ha elaborat en un taller d’Alemanya. Per poder instal·lar els vitralls s’han hagut d’obrir els murs que ocupaven els finestrals.

D’altra banda, la vicepresidenta i la directora insular de Patrimoni, Kika Coll, també han visitat la cova de Ramon Llull a Randa, on la brigada de Patrimoni del Consell ha finalitzat les tasques d’adequació i conservació perquè es pugui visitar amb seguretat. Així, s’han dut a terme tasques de neteja i desbrossament, s’han arreglat les parets que l’envolten, s’han canviat les reixes i s’han arreglat la barrera i els tancaments.