Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

L’IMAS aprova l’estabilització de 170 llocs de feina per als auxiliars d’infermeria de centres residencials i del SAID

L’IMAS aprova l’estabilització de 170 llocs de feina per als auxiliars d’infermeria de centres residencials i del SAID

(10/12/2020)

El Ple del Consell acorda també la inclusió del Servei d’Atenció Integral Domiciliària (SAID) com a programa estructural de l’IMAS després de tres anys de funcionar amb èxit com a programa pilot.

El Ple del Consell de Mallorca ha aprovat avui vàries modificacions a la Relació de Llocs de Treball (RLlT) de l’Institut Mallorquí d’Afers Socials (IMAS) que suposen l’estabilització de més de 170 llocs de feina per a auxiliars d’infermeria, tant a centres residencials com al Servei d’Atenció Integral Domiciliària (SAID), i la inclusió del SAID com a servei estructural després de funcionar tres anys com a programa pilot. 

Aquests canvis aprovats avui afecten els perfils de tècnics en cures auxiliars d’infermeria que passaran de tenir contractes temporals amb una durada determinada a cobrir places en interinatge. A més, els canvis en la RLlT també duen implícita una millora en les condicions econòmiques d’aquests treballadors i treballadores que suposen un augment de quatre punts en el complement específic, dos el 2021, un el 2022 i un altre el 2023. 

Aquestes milloren afecten a un dels col•lectius essencials de l’IMAS, que duu a terme una tasca imprescindible amb els usuaris. Aquest procés d’estabilització afectarà més de 170 treballadors, entre els i les auxiliars d’infermeria dels centres assistencials i els i les auxiliars d'atenció primària i cures d'infermeria a domicili que formen part del SAID. 

De Juan ha explicat que es tracta «d’una passa molt important per a la millora i estabilització dels treballadors que realitzen una atenció directa a les persones en situació de dependència».

El SAID és un altre dels canvis aprovats avui en el Ple del Consell, ja que s’aprova la consolidació d’aquest programa com a servei estructural de l’IMAS després de tres anys de funcionament com a programa pilot amb uns resultats molt positius per a tots els seus usuaris.

D’aquesta manera el SAID, que durant el 2019 va donar atenció a 119 persones de 16 municipis de Mallorca, anirà incrementant la seva capacitat de forma progressiva i està previst que pugui arribar a atendre a la gent gran en situació de dependència d’una trentena de municipis de Mallorca. 

L’ampliació i consolidació del SAID respon a la voluntat de l’IMAS de dur a terme un canvi de model en l’atenció a les persones grans en situació de dependència, facilitant que aquestes puguin rebre una atenció integral, personalitzada, especialitzada i de qualitat, però sense haver d’abandonar els seus domicilis.

De Juan ha explicat que «per a fer possible aquesta ampliació s’incrementa el personal destinat a aquest programa, que estarà format per tres coordinadors, un terapeuta ocupacional i 51 auxiliars d'infermeria».