Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

Paula Anta, Premi Mallorca de Fotografia Contemporània amb el projecte Khamekaye

Paula Anta, Premi Mallorca de Fotografia Contemporània amb el projecte Khamekaye

(11/12/2020)

Paula Anta (Madrid, 1977) és la guanyadora del Premi Mallorca de Fotografia Contemporània amb el seu projecte Khamekaye.

La sèrie Khamekaye està realitzada a la Gran-Côte, una secció de litoral senegalès que abasta uns 150 km., situada des del nord de Dakar fins a la desembocadura del riu Senegal. Els khamekaye són senyals, grans fites col•locades al llarg del litoral per marcar el lloc on, cap a l'interior, es troben els poblats. Khamekaye significa fita en la llengua wòlof, un dels idiomes més parlats al Senegal i aquest terme és emprat únicament per designar aquests senyals de platja.

Per tant, són objectes que serveixen per orientar-se de forma molt general o d'una manera simbòlica i que abasten tot l'espectre d'objectes disponibles. La fascinació de Paula Anta per aquesta capacitat escultora amb tota mena d'objectes trobats, la va portar a crear les seves pròpies fites, assenyalant un lloc únic. Corresponien a un punt concret: el seu lloc, el seu poblat, el seu territori, en definitiva, el seu paisatge.

A la sèrie, uns i altres es barregen com a éssers mitològics. Es crea una relació entre ells, una història, encara que apareguin aïllats. I aquestes estructures aparentment abstractes es converteixen en criatures reals que culminen en el centre d'un paisatge de sorra, amb les seves estranyes i irregulars formes. S'eleven com columnes plenes de significació i simbolisme però, essencialment, amb una enorme bellesa per les seves proporcions, la seva relació inherent amb l'entorn i, sobretot, pel seu misteri.