Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

La presidenta Cladera llença un missatge de responsabilitat i confiança per l’entrada de Mallorca al nivell 4 d’alarma sanitària

La presidenta Cladera llença un missatge de responsabilitat i confiança per l’entrada de Mallorca al nivell 4 d’alarma sanitària

(14/12/2020)

Ha avançat també que Consell i Govern treballen en accions de suport a l’economia derivades de les noves restriccions de seguretat

«La situació a Mallorca és greu i molt preocupant, el Govern té el nostre suport en la decisió que l’illa passi al nivell màxim d’alerta» ha apuntat la presidenta del Consell de Mallorca, Catalina Cladera, en la roda de premsa conjunta celebrada avui migdia a Consolat de Mar i durant la qual s’ha informat que Mallorca passa a nivell 4 d’alerta sanitària. «Ja estam fent feina amb el sector de la restauració, amb qui avui horabaixa mateix ens asseurem per concretar ajuts de caràcter extraordinari derivats de les darreres mesures que afecten aquest sector a Mallorca», ha apuntat Cladera durant la roda de premsa.

La presidenta del Govern, Francina Armengol, ha detallat les noves restriccions que implica que Mallorca entri en situació de risc extrem, nivell 4, a partir de demà, tal i com s’ha decidit al Consell de Govern. “Hem controlat l’avançament del virus dues vegades, però ara ens torna a exigir esforços enormes, especialment per l’afectació de la malaltia a l’illa de Mallorca. No ens podem permetre relaxar-nos», ha apuntat Armengol.

Per part seva, la presidenta Catalina Cladera ha llençat «un missatge de responsabilitat a tots els mallorquins i mallorquines» ha apuntat la presidenta Catalina Cladera. «Duim molts de mesos d’esforços i ara en requerim un d’addicional, malgrat sigui en unes dates complicades. Haurem de substituir l’abraçada per la protecció i la millor manera és complint les normes i estic convençuda que ho farem amb la responsabilitat que requereix». Cladera ha reconegut que es tracta de mesures dures per a les persones i per a l’economia de Mallorca, però que «al mateix temps que fins ara hem fet feina coordinats i preparant mesures d’acompanyament a empreses i treballadors, ara hi continuarem essent» ha dit, amb relació a noves accions que s’afegiran al pla de recuperació social i econòmica «Mallorca Reacciona» i que es negociaran avui horabaixa amb representants del sector.

L’aplicació del canvi d’alarma sanitària a Mallorca a nivell 4 no afecta les mesures de seguretat i protecció que ja s’estan aplicant a les residències de l’illa, i es continuen aplicant els estrictes protocols d’entrades i sortides, de visites, altes voluntàries i la resta de mesures de protecció tant d’usuaris com treballadors vigents.

El canvi de nivell d’alerta sanitària sí que afecta el funcionament i activitats dels clubs de gent gran de Mallorca, ja que el nivell 4 suspèn temporalment l’obertura de les seus socials i activitats organitzades per les associacions de gent gran. En qualsevol cas, el Consell continua en contacte permanent amb aquestes associacions i treballant tant en els plans de contignència com altres mesures per preparar l’obertura quan la situació sanitària ho permeti.

En el cas de les activitats organitzades pel Consell de Mallorca en el marc de la Diada de Mallorca 2020, es mantenen la majoria d’activitats programades, excepte les que s’haurien de dur a terme a biblioteques, que s’anul.len en compliment de les noves mesures. Les rutes guiades per finques públiques de la institució insular i la inauguració de l’exposició dels 40 anys de lluita LGTBI es posposen, i l’acte central de la Diada, en què es lliuraran els premis, honors i distincions del Consell, es manté i s’ajusta a les mesures de seguretat i protecció sanitàries.

Avui dematí també s’ha celebrat una reunió de de la Mesa de Diàleg Social de les Illes Balears, a la qual ha participat la presidenta del Consell de Mallorca, durant la qual s’ha fet un seguiment i anàlisi de l’actual situació derivada de la pandèmia.