Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

El Consell i Mater refermen el compromís amb la inserció sociolaboral de les persones amb discapacitat

El Consell i Mater refermen el compromís amb la inserció sociolaboral de les persones amb discapacitat

(15/12/2020)

Catalina Cladera i Javier de Juan s’han reunit amb la Direcció d’aquesta entitat durant una visita als tallers ocupacionals i al seu Centre Especial d’Ocupació.

La presidenta del Consell de Mallorca, Catalina Cladera, i el conseller de Drets Socials i president de l’Institut Mallorquí d’Afers Socials (IMAS), Javier de Juan, s’han reunit avui amb  la presidenta del consell d’administració de Mater , Sor Alicia Garcia i la directora general d’aquesta entitat, Bàrbara Mestre, per conèixer els nous projectes de Mater Misericordiae pel 2021 i  saber cóm es viu des de l’entitat aquesta crisi sanitària provocada per la covid-19. 

Catalina Cladera ha destacat que «des del Consell de Mallorca treballam per fomentar capacitats i garantir la igualtat d’oportunitats per aquells col•lectius que més ens necessiten. Ni la covid -19 ha pogut paralitzar l’objectiu comú del Consell de Mallorca i Mater Misericordiae per avançar cap a una Mallorca més justa i inclusiva» i ha ressaltat que «el compromís de les institucions i la sensibilització social i empresarial és ara molt important per facilitar la inserció laboral d’aquestes persones». 

En la mateixa línia s’ha pronunciat el conseller Javier de Juan, qui ha manifestat que «les persones amb discapacitat han estat un dels col•lectius més vulnerables durant la pandèmia i pel qual des de l’IMAS no hem deixat de treballar. Tenim quasi 1.200 places de serveis ocupacionals per a persones amb discapacitat concertades per garantir la seva inserció laboral, i és molt gratificant veure in situ un exemple de la gran tasca que duen a terme entitats com Mater Misericordiae en aquesta línea». 

Per la seva part, la directora general de Mater ha manifestat que «des de l’entitat agraïm la visita en uns moments tan complexos i canviants. Reafirmam la nostra ferma voluntat de col•laboració amb la institució insular" i ha assegurat que «Mater està fent front als grans reptes actuals de manera decidida i valenta, prioritzant sempre la millora de la qualitat de vida de les persones amb altres capacitats intel•lectuals i de les seves respectives famílies».

La reunió s’ha duit a terme precisament en el marc d’una visita que Catalina  Cladera i Javier de Juan, juntament amb el director insular de Persones amb Discapacitat i Innovació Social de l’IMAS, Antoni Bauzà, i el vicepresident de l’IMAS, Jaume Tortella, han realitzat al centre ocupacional Mater Misericordiae.

L’IMAS té concertades amb aquesta entitat 166 places ocupacionals concertades, de les quals es beneficien un total de 194 usuaris. Concretament, en el centre que avui han visitat la presidenta Catalina Cladera i el conseller Javier de Juan,  es duen a terme cursos de formació Dual de Neteja i Cuina,  així com també tallers d’Expressió Artística, de reciclatge i tallers ocupacionals sobre el tractament de llana d’ovella de Mallorca i de preparació de lluquets per encendre el foc, en col•laboració amb l’IBANAT, entre d’altres.