Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

Usuaris i professionals de la residència Oms-Sant Miquel reben la primera dosi de la vacuna de la COVID- 19

Usuaris i professionals de la residència Oms-Sant Miquel reben la primera dosi de la vacuna de la COVID- 19

(27/12/2020)

Avelina Serrano i Maru Cutillas han estat les primeres persones vacunades a les Illes Balears.

Usuaris i professionals de la residència de titularitat pública gestionada per l’Institut Mallorquí d’Afers Socials (IMAS) han rebut aquest diumenge la primera dosi de la vacuna de la COVID- 19. 

Avelina Serrano, de 94 anys, ha estat la primera usuària del centre i la primera persona a les Balears en rebre la vacuna. Moments després ha estat vacunada la coordinadora d’infermeria de la residència, Maru Cutillas. Comença així tot un procés de vacunació que serà progressiu, per etapes, i que s’allargarà fins passat l’estiu.

La Directora Insular de Gent Gran, Sofía Alonso, ha agraït al Servei de Salut que hagi prioritzat el personal i usuaris de les residències en “aquest fet històric que és la primera vacunació a la comunitat autònoma”. A més, ha afegit, “avui se visualitza la feina que hem fet durant els darrers 10 mesos el Servei de Salut juntament amb l’IMAS. Una feina conjunta que ha estat vital sobretot per protegir el col·lectiu de vulnerables, que és qui pitjor ho ha passat durant aquesta pandèmia”. 

El Servei de Salut de les Illes Balears ha rebut aquest matí les vacunes i, a l’horabaixa, professionals d’Atenció Primària s’han desplaçat a la residència Oms-Sant Miquel on s’ha preparat un dispositiu per dur a terme la vacunació dels usuaris. 

En total, han estat vacunats 55 residents i 79 treballadors del centre. Tots han rebut un justificant de vacunació amb la dosi, data, lot i data de la segona dosi, així com una referència al portal notificaRAM per a declarar possibles efectes adversos.

 La campanya de vacunació continuarà demà, dilluns, a altres centres de la xarxa residencial de Mallorca. L’ordre de vacunació de les residències es basa principalment en l’absència d’un brot actiu i en l’historial de brots i es comença, preferiblement, per aquelles on hagin passat la malaltia un nombre menor de persones i, per tant, hi hagi manco amb anticossos. 

En total, la vacunació d’usuaris i treballadors i treballadores de residències comprèn una població d’aproximadament 8.500 persones a Mallorca. Es calcula que en dues setmanes podria estar completada la primera dosi de vacuna en centres de gent gran.